Новият жилищен комплекс Twin Park ще промени облика на кв.Христо

...
Новият жилищен комплекс Twin Park ще промени облика на кв.Христо
Коментари Харесай

Нов жилищен комплекс променя облика на кв. Христо Смирненски

Новият жилищен комплекс Twin Park ще промени образа на кв.Христо Смирненски в град Пловдив. Строителството на комплекса напредва с бързи темпове, с цел да разберем малко повече беседваме с Петя Вягова, управител на плана.

-Разкажете ни по-детайлно за . Къде се намира и по какъв начин избрахте мястото за идната си инвестиция, този път в град Пловдив?

-След няколко сполучливо осъществени плана в София, взехме решение да се насочим към Пловдив. Градът съчетава в себе си богата история и красива природа, а в последните години отбелязва и забележителен стопански напредък. Това е причина за повишаване на нуждата от повече жилища. Създадохме плана в отговор на устрема на от ден на ден хора да заменят централната локация със спокойните зони за пълноценно обитаване в периферията на града. Twin Park се построява в един от най-предпочитаните региони за покупка на парцел в гр.Пловдив - кв.Христо Смирненски, надалеч напрежението и все по-замърсената среда в централната градска част.

-Отличава се с чудесна локация - в непосредствена непосредственост до Парк „ Отдих и просвета “ и Гребна база и с директна връзка към ул. „ Парк отдих и просвета “, до в този момент известна като бул. „ 6-ти Септември-продължение “, както и към бул. „ Пещерско шосе “. В региона се намират най-търсените академични лечебни заведения и медицински центрове, няколко детски градини, едни от най-хубавите междинни учебни заведения в града. В региона се намират и други обичайно посещавани атракциони като голям брой тенис кортове и футболни стадиони, спортни уреди, плувни басейни. В съседство на парцела се построява един от най-модерните тенис кортове с 10 стадиони със състезателен магазин и закрита зала.

-А какво тъкмо съставлява Twin Park ? Как избрахте името?

-Twin Park е комплекс, който се състои от две огледални жилищни здания, които наподобяват като близнаци. В нашият парк ще има жилища, само че и голям брой магазини и зелени площи за игра на децата. Внимателно ще са подбрани разнородни по активност търговски обекти. Предвидили сме да има детски център, бутиково кафене, фризьорски салон, аптека, магазин за хранителни артикули, хлебопекарна, зоомагазин, дрогерия, мебелен магазин. Целта ни е да улесним, както притежателите в комплекса, по този начин и потребителите в региона. За да подсигуряваме комфорта и спокойствието на живущите, сме планували работното време на комерсиалните обекти да е лимитирано до 21 часа, без денонощни магазинчета. В жилищния комплекс е планиран хубав и просторен вътрешен двор с детска площадка, пейки, всеобщо озеленяване. Живеещите в постройките разполагат с голям под земята паркинг, а целият комплекс е с следен достъп и видео наблюдаване. В региона няма доста публични улици и в случай че желаете да имате посетители ще бъде много мъчно за тях да намерят място за паркиране. Ние сме помислили и за тях със свободен достъп до над 130 наземни паркоместа при нас и над 70 в границите на прилежащия тенис комплекс.

- Можелидакоментирамепо-конкретножилищнатачаст?

-Сградитещебъдатдве, всяка с подвавхода, осемжилищниетажа, ситуирани в парцел с повърхност 12 дка. Всичкипомещения на партернияетажса с височина 5 метра, на практикавсички жилища на първи жилищен етаж дават отговор на общоприет втори исадостатъчновисоко. Специално за тяхщеизградимсобствениверанди, катоплощтаоколотях е с красивоаранжиранарастителност. Разполагаме с просторниедностайни, двустайни, тристайни и четиристайниапартаменти, катосъществуватразличнивъзможности за обединяване на няколко – спорединдивидуалнитежелания и потребности на клиентите. Зонатамеждудветесгради е с повърхност 1000 кв.м. и щебъдезапълнена с детскикътна намерено с люлки и пързалки. На практикавсичкисъществуващии строящисесгради в съседствосамалки и достатъчноотдалечени, такаченямадаимамеусещането, ченякойсъседнинаблюдава. В допълнениевсичкинашиклиенти с жилища от 5 етажнагоре според от изложениетощеиматпрекраснагледкакъмРодопи, МладежкихълмилиГребнатабаза.

-Как е решен казусът с паркирането, който става все по-осезаем?

-Twin Park предлага охранителен под земята и наземен паркинг с следен достъп от двата булеварда. Разполагаме с паркоместа и гаражи. За жилищата е подсигурено доста над 100% паркиране, тъй че всеки, който има предпочитание, може да закупи повече от едно паркомясто. Помислили сме и за бъдещето в превоза, тъй като от ден на ден притежатели на транспортни средства търсят екологична опция на горивото и грижата за заобикалящата ни среда не е без значение. Ще изградим зарядна станция за електрически автомобили в публичния паркинг както и обособена в подземното равнище за притежатели на паркоместа. Предвидили сме и задоволително мощ в електрозахранването на гаражите. Грижата за природата може да има доста форми и екипът употребява всяка опция да я увеличи.

- Коеотличава от останалитесгради в града?

-Особеновниманиеобърнахме при подбора на материалите, които давложим в построяването на комплекса и прецизнотоизпълнениена плана. Порадитазипричинаможемдагарантираме на клиентитесисграда от най-високклас. Несмепестили от малкитедетайли, които даватмногодобавенастойносткъмимота. Довсекиапартаментщебъдеизградентръбенпът за климатизация. Просторът в стаите е заздравен от височината на таваните и френскитепрозорци с многокамернаалуминиевадограма от най-високклас с прекъснаттермомост и стъклочетирисезона. Тяпритежаваедни от най-добритезвуко- и термоизолационникачества. Щепоставим и звукоизолация на подаподзамазката, за данямапаразитнизвуци от съседите.За сигурността и комфорта в постройките е избранаедна от най-модернитевидео-домофонисистеми - Legrand, награденa за дизайнпрез 2021г с видео-аудиодостъп от всекиапартамент. С негощеможедасеобщувадиректно в действително време, дасеоставивидео-съобщениеилидасеотключивходнатаврата, лесенконтрол на достъпа с чип, картаилипръстовотпечатък.

-На какъв стадий е градежът и по кое време се чака завършването му?

-Twin Park се разделя на три стадия на строителство. Два от тях се извършват редом, а третият ще стартира след 3 месеца - особеностите на имота не разрешават едновременното създаване на целия план. Към този миг първият стадий разполага с Акт 14, а построяването на първата от жилищните здания напредва по-бързо от плануваното. Ангажирали сме съществени експерти, както в грубото строителство, по този начин и в довършителните работи. Проектът е огромен, само че е планувано и облагородяване на региона към комплекса. Срокът за въвеждане в употреба на първата жилищна постройка е през 2024 година, само че ще имаме акт 14 за нея още през тази година и чакаме да приключим всичко предварително. Всяка част от плана е с настрана позволение за градеж и по този метод има опция за въвеждане в употреба на обособените стадии незабавно, когато са подготвени, без да се постанова да се изчаква завършването на целия комплекс, като последния е очакван за края на 2024 година.

-А по какъв начин ще коментирате обстановката, в която се намираме през последните два-три месеца, казусът с доставката на материали за строителството и динамично изменящата се цена?

-Категорични сме, че няма да създадем компромис с качеството, стремейки се да минимизираме разноските си. Купуването на по-евтини материали не е позволен избор в строителството. Качеството на структурата се потвърждава с времето. Именно заради тези аргументи и макар обстановката, в която на всички ни се постанова да живеем, ние избираме да следваме правилата си за чудесно осъществяване и резистентност.

Някои от доставчиците сега усилват цените по към този момент подписани контракти и предплатени материали. Други оповестяват, че не могат да изпълнят уговорката си при към този момент контрактуваните цени. Това ни накара да променим практиката си и към този момент сме закупили и държим на склад множеството материали за целия градеж. По този метод подсигуряваме сигурност и сполучлив край и обратно на отрицателните прогнози в сектора, строителството на нашия план продължава безпроблемно. Разчитаме на потвърдени сътрудници за осъществяването на комплекса. Спряхме от продажба половината от жилищната повърхност до стациониране на цените, само че проекта по построяването му не е променян.

До момента бяха в ход продажбите на първата жилищна постройка – вход А и Б, от която за над 50% от жилищата са осъществени покупко-продажби. Продажбите в идната постройка с вход В и Г стартират тази седмица. Twin Park предлага висококачествено обслужване, дипломиран кредитен медиатор и професионален съпорт за клиентите ни без комисион. Екипът държи на персоналния контакт с клиентите си! Може да посетят офиса ни в Пловдив, бул. Пещерско шосе 150, да се обадят на телефони +359876399996 / +359876399997, както и посредством нашия интернет уебсайт

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР