Новият интерфейс може да се използва в бъдещи таблети SurfaceМагнитна

...
Новият интерфейс може да се използва в бъдещи таблети SurfaceМагнитна
Коментари Харесай

Microsoft патентова магнитен USB Type-C

Новият интерфейс може да се употребява в бъдещи таблети Surface

Магнитна връзка ще улесни свързването на кабели към смарт телефони и таблети (източник: CC0 Public Domain)

Microsoft е подала патентна поръчка за магнитно съединяване по интерфейс USB Type-C. Подобна разработка ще разреши по-лесно свързване на USB кабели към мобилни устройства.

Според описанието на поръчката, за която оповестява Patently Apple, съществуването на магнити не изисква конекторът на кабела да се слага в врата на устройството. Твърди се, че двете елементи могат да се съединят, даже в случай че се намират на релативно огромно разстояние, без външно влияние.
още по тематиката
За обособяване на кабела от устройството е належащо по-голямо от нормалното изпитание от страна на потребителя, само че това не предизвиква никакви вреди на структурата.

В взаимозависимост от размера на устройството, магнитите могат да се разположат над, под или настрана на USB Type-C врата. Магнити се вграждат и в конектора на кабела. Самият конектор/порт може да бъде освен USB Type-C, само че и различен вид.

Заявката на Microsoft е подадена в патентното ведомство на Съединени американски щати през май 2018 година и е оповестена на уеб страницата на институцията тази седмица. Очаква се магнитният USB Type-C да откри приложение в бъдещите таблети Surface.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР