Новият германски министър на отбраната Борис Писториус обяви, че ще

...
Новият германски министър на отбраната Борис Писториус обяви, че ще
Коментари Харесай

Берлин в интензивен диалог с партньорите по въпроса за танковете за Украйна

Новият немски министър на защитата Борис Писториус разгласи, че ще посети Украйна в границите на идващия месец. Очаква се решение на Берлин дали на изпрати на Киев танковете, за които управляващите там упорстват за укрепване на украинската защита против съветската инвазия, оповестява БНР.

Германският министър на защитата акцентира, че по въпроса за танковете за Украйна Берлин води натоварен разговор с интернационалните сътрудници, най-много с Вашингтон. Украински медии пишат, че Германия разполага с 212 изправни танка „ Леопард “ 2 от разнообразни модификации и ще съобщи на Украйна 19, които се употребяват единствено за учения. На среща по-рано тази седмица в базата Рамщайн съдружниците не стигнаха до решение за даване на танкове. Следващото им съвещание през февруари ще бъде отдадено на украинската авиация, оповестяват от президентството в Киев. 

Украйна е получила английски хеликоптери „ Сий Кинг “, написа в Туитър министърът на защитата Олексий Резников, без обаче да уточни какъв брой са машините. Хеликоптерите „ Сий Кинг “ могат да нападат подводници и са първите машини амфибия от този вид. 

От своя страна президентът Володимир Зеленски сподели, че Киев ще направи всичко допустимо да отстрани войната от украинската земя. Той отдаде респект на починалите в злополуката с хеликоптер в предградие на Киев в сряда, измежду които и вътрешният министър Денис Монастирски.

„ Всеки ден губим хора, за които постоянно ще си спомняме и ще скърбим, такива, които няма по какъв начин да върнем. Бих желал всички да почувстваме това, да усетим какъв брой животи и светли души лишава военното време “. 

Междувременно беше обявено, че украински и.д. министър е бил задържан по обвинявания за приемане на рушвет от 400 000 евро, обвързван с пазаруване на електрогенератори. След задържането на Васил Лозински министерството на общините и районното развиване незабавно го уволни и написа на страницата си във Facebook, че изцяло поддържа следствието против него.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР