Новият финансов министър Людмила Петкова придстави по своя инициатива данни

...
Новият финансов министър Людмила Петкова придстави по своя инициатива данни
Коментари Харесай

Финансовият министър: Фискалният резерв е 9,9 млрд. лв.

Новият финансов министър Людмила Петкова придстави по своя самодейност данни за фискалния запас, като посочи, че елементарно могат да бъдат тествани.

" При приемането и предаването на МФ, някогашният министър на финансите, по своя самодейност, заяви, че фискалният запас е 9,9 милиарда лева Следобед, при инспекция от моя страна, се откри, че на 8 април фискалният запас е в размер на 6,7 милиарда лева ”, сподели тя.

Петкова уточни, че разликата се дължи на следното: 1,6 милиарда лева са в следствие от решението на Министерски съвет за закупуване заеманията на Топлофикация „ София ”, а другата част на изплащането на пенсиите. „ Вземанията на Топлофикация са анулирани, а парите са върнати в бюджета. Към 18 април фискалният запас е в размер на 10,9 милиарда лева ", сподели тя.

Петкова уточни, че фискалният запас е променлива големина, само че е значимо, когато се оповестяват данни, да се указва за кой интервал са те.

Тя сподели, че има проект за повишение събираемостта на приходите. „ Следващата седмица имам среща с комисаря по икономическите въпроси в Брюксел ”, добави министърът. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР