Новият десен премиер на Полша Матеуш Моравецки направи ключови рокади

...
Новият десен премиер на Полша Матеуш Моравецки направи ключови рокади
Коментари Харесай

Ключови рокади в полското правителство в опит сдобряване с ЕС

Новият десен министър председател на Полша Матеуш Моравецки направи основни рокади в кабинета си в опит да усъвършенства връзките с сътрудниците в Европейския съюз, осведомят Агенция Франс Прес и съветски организации.

Министър-председателят уволни военния министър Антони Мачеревич, външния министър Витолд Вашчиковски и министъра на околната среда Ян Шишко.

 Полша скочи на Брюксел, ограниченията му били политически и незаслужени
Полша скочи на Брюксел, ограниченията му били политически и незаслужени

Остро напрежение в Европейски Съюз редиците

Моравецки е предал съответните решения на президента Анджей Дуда, който на гала във Варшава разгласи измененията. Вашчиковски и Мачеревич не участваха на събитието, защото напуснаха президентския замък няколко минути преди да стартира.

Вашчиковски е сменен от някогашния заместник-министър на външните работи Яцек Чапутович, до момента в който Мачаревич е сменен от някогашния вътрешен министър Мариуш Блашчак. Вътрешното ведомство в този момент се поема от з аместник-председателя на Народното събрание Йоахим Брудзински.

 Европейски Съюз предприе невиждани дейности против Полша Обновена
Европейски Съюз предприе невиждани дейности против Полша

Брюксел може да отнеме правото на глас на Варшава

В края на 2017 година министър председателят на Полша Беата Шидло изненадващо подаде оставка на фона на редица разногласия сред Европейския съюз и ръководещата евроскептична полска партия " Право и правдивост ". Брюксел предизвести Варшава, че може да й отнеме правото на глас в Съвета на Европейски Съюз, в случай че не промени подетите промени в правосъдната система, не приключи сечта в остаряла гора и одобри мигранти съгласно квотното систематизиране в съюза.

Тази вечер Моравецки ще организира диалози с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР