Новият антикорупционен орган трябва да разгледа приватизацията девненския завод Полимери,

...
Новият антикорупционен орган трябва да разгледа приватизацията девненския завод Полимери,
Коментари Харесай

Новият антикорупционен орган разглежда приватизацията на Полимери

Новият антикорупционен орган би трябвало да прегледа приватизацията девненския цех " Полимери ", изиска министър председателят Борисов във Варна.

Борисов назова приватизация на " Полимери " " обеден обир ", вследствие на който се е получила " екологична бомба ". Новият притежател пък желал единствено да нареже завода и " да го завърши ", оповестява БТВ.

Според него договорката е " приятна " и демонстрира по какъв начин се е действало в страната по това време. Борисов показва, че сега страната дава 15 милиона лв. за утилизация на тоновете отровни субстанции, които са оставени в предприятието

" Тук е купена апаратура, която всичко това да утилизира и те с цялото си безсрамие я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че основният прокурор ще направи по този начин, че от незнаен причинител, каквото е сега ограбването на цялостен цех, горделивост на Балканите, да има прочут ", добавя Борисов.

 Новият антикорупционен орган няма да е нова Държавна сигурност, твърди зам.-правосъден министър
Новият антикорупционен орган няма да е нова Държавна сигурност, твърди зам.-правосъден министър

Информацията се съхранява по Закона за СРС-та и може да стигне до прокуратурата

" Фирмата е подготвена, на следващия ден отваряме акредитивната сметка и в сряда се превеждат предплатените пари и от този момент стартира да тече срокът за утилизация на трихоретана от територията на банкрутиралия цех " Полимери " в Девня ", заяви през днешния ден и регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, който дружно с премиера Борисов посети територията на банкрутиралото сдружение, предава Българска телеграфна агенция.

" След като създадем първия превод към компанията за утилизацията, ще се присъединим към несъстоятелността, т.е. ще се наредим на опашката на всички кредитори ", сподели в отговор на въпрос Пасев. По думите на регионалният шеф на територията на банкрутиралия цех не е останало съвсем нищо за продажба и няма по какъв начин да се овъзмезди страната.

 Готова е експертизата за замърсяването в
Готова е експертизата за замърсяването в " Полимери "

Химикалите ще бъдат обезвредени с натриева основа

Премиерът сподели, че се надява с влизането на антикорупционния закон и основаването на този орган той да се занимае освен с това, което е сега, само че и с сходни минали покупко-продажби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР