Новите винено-кулинарни, СПА и културно-исторически маршрути, които Министерството на туризма

...
Новите винено-кулинарни, СПА и културно-исторически маршрути, които Министерството на туризма
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Скоро ще посрещаме над 10 млн. чужди туристи годишно

Новите винено-кулинарни, СПА и културно-исторически направления, които Министерството на туризма промотира за удължение на сезона по Черноморието, към този момент дават резултат, заяви във Варна министър Николина Ангелкова.

„Водещите туроператори „Томас Кук“ и „ТУИ“ желаят да започват чартъри следващата година още от април. За първите 7 месеца на годината сме посрещнали 5,2 млн. чужденци и при устойчивите растежи на летния и зимен туризъм, които поддържаме към този момент трета година, се надявам в случай че не тази година, то през 2019 година у нас да почиват над 10 млн. туристи от други държави“, изясни Ангелкова.

Тя регистрира, че единствено за юни и юли страната ни е била предпочетена от 2,6 млн. чужденци, което удостоверява прогнозите за 5% повече посетители на морето за целия летен сезон. Най-голям растеж регистрира пазар Румъния, защото предпочелите българските плажове съседи са се нараснали с 34% по отношение на предходната година. Следват Германия, Русия, Англия и Полша. Сривът на турската лира и връщането на Египет и Тунис на пазара като съществени съперници на България, ще е предизвикателство при почналото към този момент договаряне за лято 2019, призна министърът.

„Устойчивият растеж на немските туристи през последните 2 година, масираните интегрирани рекламни акции и строителството на нови 5-звездни хотели, които са най-търсени от чужденците, обаче ни дават съображение да считаме, че ще запазим равнището, които сме постигнали и което ни утвърждава като дестинация с положително качество на рационална цена“, предвижда Ангелкова. Тя добави, че предварителните поръчки за зимния сезон сочат сред 5 и 10 на 100 повече посетители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР