Новите удари срещу хусите са нанесени от военни кораби и

...
Новите удари срещу хусите са нанесени от военни кораби и
Коментари Харесай

Нова вълна удари срещу йеменските хуси, САЩ и Великобритания атакуваха с кораби и изтребители

Новите удари против хусите са нанесени от военни кораби и изтребители.

Ударите последваха въздушната офанзива в Ирак и Сирия в петък, ориентирана против други подкрепяни от Иран милиции и против иранските Гвардейци на Революцията в отговор на удара с дрон в Йордания предишния уикенд, при който починаха трима американски бойци, прибавя Българска телеграфна агенция.

Набелязаните цели се намираха на 13 места и бяха изумени от американски изтребители F/A-18 от самолетоносача " Дуайт Д. Айзенхауер " и от разрушителите " Грейвли " и " Карни ", които изстреляха ракети " Томахок " от Червено море, показват източниците на АП.

Ударите са нанесени по подземни хранилища за оръжия на хусите, по ракетни системи, пускови установки и други уреди, които йеменските бунтовници са употребявали за набези против кораби в Червено море, заяви Пентагонът, представен от Ройтерс.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че ударите са били подкрепени от Австралия, Бахрейн, Канада, Дания, Нидерландия и Нова Зеландия.

" Тези групови дейности насочат ясно обръщение към хусите, че за тях ще има още последици, в случай че не прекратят незаконните си набези против интернационалното мореплаване и военните кораби ", акцентира в изказването си Остин.

" Няма да се поколебаем да защитим живота на хората и свободното придвижване на търговски кораби по един от най-важните водни пътища в света ", предизвести той.

През последните няколко седмици Съединени американски щати направиха над 10 удара по обекти на хусите, само че не съумяха да спрат офанзивите на групировката.

Управляваната от хусите Йеменска осведомителна организация Саба (Saba) заяви, че през вчерашния ден Съединени американски щати и Англия са направили 14 рейда в провинциите Таиз и Ходейда.

Вчерашните удари са третата масирана обща интервенция на Съединени американски щати и Англия за поразяване на пускови установки, радарни обекти и дронове на хусите. Ударите в Йемен имат за цел да изпратят обръщение към Иран, че Вашингтон счита Техеран за виновен за въоръжаването, финансирането и обучаването на редица милиции, които стоят зад нападенията против американските и интернационалните ползи в целия Близък изток през последните няколко месеца, в това число в Ирак и Сирия от страна на йеменските бунтовници.

Във видео, споделено онлайн от хора в йеменската столица Сана, се чуват детонации и се вижда гърмеж, осветяващ нощното небе. Според локални поданици детонациите са станали покрай здания, свързани с президентския комплекс.

Американските сили унищожиха противокорабна крилата ракета в Йемен

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ) разгласи, че американските военни са унищожили тази нощ в Йемен противокорабна крилата ракета, готова за изстрелване против кораби в Червено море, съобщи Ройтерс.

" Силите на Съединени американски щати идентифицираха крилатата ракета в следените от хусите региони в Йемен и откриха, че тя съставлява непосредствена опасност за корабите на американските Военноморски сили и комерсиалните кораби в района ", се показва в изказването, представено от Българска телеграфна агенция.

Вчера СЕНТКОМ заяви за унищожаването на територията на Йемен на шести противокорабни крилати ракети на хусите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР