Новите технологии имат много приложения в здравеопазването, каза пред БТА

...
Новите технологии имат много приложения в здравеопазването, каза пред БТА
Коментари Харесай

Кунчев от Дубай : Проблемът с медицинските кадри става все по-голям

Новите технологии имат доста приложения в опазването на здравето, сподели пред Българска телеграфна агенция в Дубай основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Той взе участие в събитието „ Технологии за ранно предизвестие от ново потомство в деяние “  в българския павилион на КОП28 в Дубай на 2 декември, предава Българска телеграфна агенция.

„ Проблемът с фрагментите, става все по-остър – и като междинна възраст, и като липса на съвсем всички специалности, само че най-много медицински сестри, на някои специалности “. По отношение на нововъведенията той сподели, че новите технологии, които в България се създават сега, могат да се приложат, и то доста сполучливо, в обстановки, които изискват доста бърза реакция. „ Става дума за обстановки, в които е нужно да се оцени опасността за публичното здраве. И нямам поради единствено заразни заболявания, те не са водещи в тази ситуация, а някои бедствия като трусове, наводнения, пожари, там колкото по-бързо имаш информация и колкото по-точна е тя, толкоз по-ефективни могат да бъдат ограниченията, с цел да се спасят човешки животи “, сподели Кунчев в отговор на журналистически въпроси.

Д-р Кунчев уточни, че чака скоро новаторските артикули на представилите се на събитието в Дубай компании да бъдат внедрени. „ По-специално от „ ЕндуроСат “ може би след една-две години ще имаме опция да получаваме информация в действителност в действително време за това, което се случва, и то с голяма резолюция на изображенията, което ще дава опция във всеки миг да се вижда на избрана територия и то на равнище метър-метър и половина “, сподели Кунчев.

Сред другите благоприятни условия за нововъведения в опазването на здравето той уточни модернизирането на 112. „ Така че доста приложения имат новите технологии в опазването на здравето и се веселя, че има български компании, които в действителност са на международно равнище в това отношение и се надявам да продължат да се развиват, по-скоро да имаме достъп до техните технологии “, сподели основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Той уточни, че пътят сред новаторските разработки и използването им в практиката у нас не е доста пай поради мудността на държавните системи. „ Понякога става по този начин, че виждаме по какъв начин непознати компании и страни демонстрират интерес и по-бързо вкарват някои български технологии. Пътят може да се редуцира с целенасочени срещи, информация. Винаги се оправдаваме с пари, само че проблем е и неналичието на информация “, сподели доктор Ангел Кунчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР