Новите случаи на коронавирус в Нидерландия достигнаха най-високото си равнище

...
Новите случаи на коронавирус в Нидерландия достигнаха най-високото си равнище
Коментари Харесай

Скок на заразените с коронавирус в Нидерландия дни преди парламентарния вот |

Новите случаи на ковид в Нидерландия доближиха най-високото си ниво от средата на януари - за последните 24 часа те са били 6396, съобщи Ройтерс, като се базира на Националния здравен институт.

След няколко седмици на стабилизиране на броя на новозаразените в този момент се чака трета епидемиологична вълна поради разпространяването на нови разновидности на вируса.

Нидерландия се готви за парламентарни избори идната седмица, които поради ограничаващите ограничения ще се състоят в продължение на три дни - от понеделник до сряда. Първите два дни ще гласоподават по-уязвимите група, а в сряда - всички останали. В някои общини ще има изборни секции, в които ще може да се гласоподава, без да се слиза от колата, а в Амстердам ще има секция, в която ще могат да гласоподават велосипедисти, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Около 2,4 милиона гласоподаватели, които са на възраст над 70 години, имат право да гласоподават по пощата.

Нидерландия е в локдаун от средата на януари. Забранено е събирането на повече от двама души, заведенията за хранене и питейните заведения са затворени, въведен бе и вечерен час, само че за тази мярка в дните на изборите ще бъде направено изключение.

Дясноцентристката Народна партия за независимост и народна власт на премиера Марк Рюте води в социологическите изследвания, въпреки че към момента доста хора не са решили дали ще гласоподават. 54-годишният Рюте е управлявал страната повече от 10 години, последните четири от които отпред на четирипартийна коалиция. Ако завоюва още един четиригодишен мандат, той може да стане най-дълго управлявалият нидерландски министър-председател.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР