Новите разновидности на Омикрон, открити от южноафрикански учени този месец,

...
Новите разновидности на Омикрон, открити от южноафрикански учени този месец,
Коментари Харесай

Разновидности на Омикрон преодоляват имунитета и ваксините

Новите разновидности на Омикрон, открити от южноафрикански учени този месец, преодоляват имунизациите и имунитета, добит от зараза с главния вид Омикрон на новия ковид. Това заяви един от откривателите на новите разновидности, представен от " Икономик таймс ".

Разновидностите BA.4 и BA.5, които с изключение на в Южна Африка, се популяризират бързо и в Съединени американски щати, както и в Европа, са по-заразни от BA.2, която също бе по-заразна от истинския вариант Омикрон, сподели Тулио де Оливейра, началник на лаборатории в университетите на Квазулу-Натал и Стенебош, РЮА.

Хората, преболедували от истинския Омикрон, прочут още като ВА.1, нямат имунитет към разновидностите ВА.4 и ВА.5, написа в Туитър и южноафриканския вирусолог Алекс Сигал, началник на научно-изследователска група в Института по биология на инфекциите " Макс Планк " и на лаборатория в университета на Дърбан, РЮА.

Резултатите от проучването на имунитета към ВА.4 и ВА.5 при прекарали зараза от ВА.1 сочат, че новоокритите подварианти оформят последваща вълна на коронавирусната зараза, написа Сигал.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР