Новите превозни средства на стават все по-некачествени. Това се твърди

...
Новите превозни средства на стават все по-некачествени. Това се твърди
Коментари Харесай

По-голямо навлизане на технологии - по-лошо качество на новите автомобили. Кои са проблемните марки?

Новите транспортни средства на стават все по-некачествени. Това се твърди в отчет на американската компания J.D. Power 2023 U.S. Initial Quality StudySM. Рейтингът по, който компания базира изводите си, е наименуван PP100, който демонстрира броя на проблемите на 100 транспортни средства. Колкото по-нисък е PP100, толкоз по-добър е един автомобил. Тази година междинният PP100 е 192 точки, което е с 12 точки повече от 2022 година и с 30 точки повече от 2021 година Това демонстрира, че новите транспортни средства стават все по-проблематични.

На какво се дължи утежняването на качеството?

Според изследването има голям брой фактори за това, като да вземем за пример по-голяма приложимост и нахлуване на технологиите. По-големият брой на електронните съставни елементи води до повече искове от страна на притежателите на нови коли. Проблем е и продължаваща интеграция на проблематични аудио системи в други нови модели, неприятно звучащи клаксони, даже нещо малко като поставки за чаши, които не служат за предназначението си.

" Автомобилната промишленост е изправена пред голям брой проблеми с качеството и това е феномен, който не сме виждали в 37-годишната история на IQS ", споделя Франк Ханли, който е старши шеф в в J.D. Power.

По думите му промишлеността е на огромен кръстопът и пътят, който всеки производител избира, е от значително " първостепенно значение " за неговото бъдеще.

Изводите се базират на отговорите на 93 380 купувачи  на нови транспортни средства от модели от тази година. Зададени са им 223 въпроса, за избрани характерности, контроли и дисплеи; помощ при шофиране; интериор; задвижване; седалки; шофьорски опит, климат. Проучването има за цел да даде на производителите информация, която да улесни идентифицирането на проблемите и да подтиква подобряването на " продукта ".
 Снимка 623900
Източник:

Най-голямото нарастване на броя на проблемите по отношение на миналата година е в категорията на функционалностите, контролите и екраните, следвана от инфо развлекателната система .

Според тазгодишното изследване Dodge е най-високо класираната марка като цяло с резултат от 140 PP100. Ram (141 PP100) се подрежда на второ място, а Buick (162 PP100) е на трето място.

Сред премиум марките Alfa Romeo се подрежда най-високо с резултат от 143 PP100. Porsche (167 PP100) е на второ място, а Cadillac (170 PP100) е на трето място.

Nissan Motor е най-високо класирания модел като цяло, Nissan Maxima със 106 PP100, а Nissan Murano се класира най-високо в съответния сегмент.
 Китай взе
Китай взе " короната " на Япония като максимален експортьор на коли в света

Страната е изнесла 1,07 милиона транспортни средства през първото тримесечие

Моделите на General Motors Company , които се класират най-високо в съответните си сегменти, са Buick Encore GX, Cadillac Escalade, Cadillac XT6, Chevrolet Camaro, Chevrolet Corvette, Chevrolet Equinox и Chevrolet Tahoe.

Моделите на Hyundai Motor Group , които се класират най-високо са Genesis G80, Kia Carnival, Kia Forte, Kia Rio и Kia Stinger, а тези на Toyota Motor Corporation са Lexus GX, Lexus IS, Toyota Camry и Toyota 4Runner.

Най-голямо придвижване в класацията в позитивен аспект има при Maserati (73 PP100 резултат), Alfa Romeo (68 PP100 резултат) и Ram (45 PP100 резултат).

Производителите на Volvo, Tesla и Polestar са в края на листата . Производители на електрически автомобили като Tesla, Polestar, Lucid и Rivian не се смятат публично за част от изследването, тъй като не дават публично позволение на J.D. Power за достъп до потребителски данни, което законово условие в 15 щата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР