Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече

...
Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече
Коментари Харесай

Вече са в сила новите правила за движение на електрическите тротинетки в София

Новите правила за придвижване на електрическите тротинетки в София към този момент са в действие, заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

" Ограничихме придвижването на тротинетките в парковете до 5 км/ч, както и нерегулираното паркиране на 2000 тротинетки чартърен в парковете и пешеходните пространства в целия град. В техния програмен продукт са въведени автоматизирани ограничавания, тъй че придвижването с повече от 5 км/ч в неразрешените зони и паркирането на тротинетката по средата на парка да не бъдат вероятни. Правилата важат и за частните електрически тротинетки, само че за тях надзор би трябвало да упражнява полицията ", изясни Георгиев, припомняйки че тези ограничения бяха признати от градския парламент през юли.

Вече са обособени 70 специфични места за паркиране на тротинетките в паркове и градски пространства в целия град. Ако тротинетката се намира в неразрешена за паркиране зона, се начислява спомагателна такса или доставчикът на услугата не разрешава ползвателят да завърши пътуването в приложението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР