Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече

...
Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече
Коментари Харесай

Новите правила за тротинетките в София вече са факт

Новите правила за придвижване на електрическите тротинетки в София към този момент са в действие. Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев , представен в прессъобщение. Той напомни, че препоръчаните от него ограничения за контролиране на скоростта и паркирането на този тип транспортни средства бяха признати от градския парламент през юли.

Ограничихме придвижването на тротинетките в парковете до 5 км/ч, както и нерегулираното паркиране на 2000 тротинетки чартърен в парковете и пешеходните пространства в целия град, уточни Георгиев. В техния програмен продукт са въведени автоматизирани ограничавания, тъй че придвижването с повече от 5 км/ч в неразрешените зони и паркирането на тротинетката по средата на парка да не бъдат вероятни, изясни ръководителят. Той добави, че разпоредбите важат и за частните електрически тротинетки, само че за тях надзор би трябвало да упражнява полицията.

Вече са обособени 70 специфични места за паркиране на тротинетките в паркове и градски пространства в целия град. Ако тротинетката се намира в неразрешена за паркиране зона, се начислява спомагателна такса или доставчикът на услугата не разрешава ползвателят да завърши пътуването в приложението, уточни още Георгиев.

По думите му това са елементарни решения, които вършат София по-безопасна за хората. Така подреждаме града, разяснява ръководителят на СОС. 

Новите правила за придвижването на електрически тротинетки на територията на Столична община (СО) бяха препоръчани в края на май.  Предложените ограничения бяха в три съществени посоки -  възбрана за придвижване на тротинетките на територията на паркове, пешеходни зони и тротоари със скорост по-висока от 5 км/ч., забрани за паркиране в паркове, градини, пешеходни пространства и зелени площи, входове на метростанции, спирки на градския превоз, входове на здания и на рампи за хора с увреждания, както и санкции, свързани с нарушение на разпоредбите. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР