Новите мерки са насочени към базирани зад граница физически и

...
Новите мерки са насочени към базирани зад граница физически и
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови санкции срещу Северна Корея след изстрелването на шпионски сателит

Новите ограничения са ориентирани към основани зад граница физически и юридически лица, които съгласно Вашингтон улесняват заобикалянето на глобите и оказват помощ на Северна Корея.

Американското министерство на финансите съобщи, че в черния лист е включена и групата за кибершпионаж " Кимуски ", която е събирала разследваща информация в помощ на стратегическите и нуклеарните упоритости на Северна Корея. Новите наказания са координирани с Австралия, Япония и Южна Корея.

Миналата седмица Пхенян сполучливо изстреля първият си разследващ сателит, който по думите на севернокорейските управляващи би трябвало да следи дейностите на армиите на Съединени американски щати и Южна Корея, напомня Ройтерс.

След като шпионският сателит влезе в орбита, Северна Корея съобщи, че водачът ѝ Ким Чен-ун е прегледал сателитни фотоси на Белия дом, Пентагона и на американски самолетоносачи във военноморската база " Норфолк ". Освен това държавните медии оповестиха, че спътникът е направил фотоси на градове и военни бази в Южна Корея, Гуам и Италия.

" Предприетите през днешния ден дейности на Съединени американски щати, Австралия, Япония и Република Корея отразяват груповия ни ангажимент да се противопоставим на противозаконните и дестабилизиращи действия на Пхенян ", съобщи американският заместник-министър на финансите Брайън Нелсън, който дава отговор за битката с тероризма и за финансовото разузнаване.

Новите ограничения Съединени американски щати и съдружниците им плануват замразяването на всички американски активи на глобените лица. Освен това се вкарва възбрана за поддържането на каквито и да е бизнес връзки на американски жители с въпросните лица. В листата попадат имената на двама представители на севернокорейски банки в Русия, както и на един представител в Китай.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР