Новите лица в политиката въобще не се заинтересуваха от несъстоятелността

...
Новите лица в политиката въобще не се заинтересуваха от несъстоятелността
Коментари Харесай

Мустака от Белград: Ще осъдя България!

" Новите лица в политиката изобщо не се заинтересуваха от несъстоятелността на КТБ. " Това сподели за „ Фокус “ банкерът-беглец Цветан Василев.
 
„ Всички служебни и постоянни министри на финансите от държавното управление на Стефан Янев до момента отхвърлиха да извърнат внимание на сигналите за безобразията в КТБ. Бих желал наивно да имам вяра, че не са разбрали значимостта на случая на „ КТБ “. В последната управническа коалиция има и съучастници в погрома на банката. Българска социалистическа партия на Сергей Станишев беше съизвършител, както и „ Да, България “. Да не приказваме за партията на Слави Трифонов, директно обвързана с виновниците за разгрома на КТБ. Определено съм отчаян от държанието на Асен Василев “, съобщи той и добави: „ Съдът също не прояви никакъв интерес “.

„ Достатъчно доста хора са оплетени в незаконното съзнателно банкрутиране на КТБ “, твърди Василев. Банкерът обаче се усеща задоволен от решението на Европейски съд по правата на човека и извоюваното дело против Национална агенция за приходите: „ Когато чакаш задоволително дълго, труповете на твоите неприятели ще минат по реката “.

„ Европейски съд по правата на човека осъди България като неправова страна. Мнозина ще кажат, че това не е първото сходно неоправдателно решение. Ето къде е значителната разлика – КТБ беше работеща банка, която беше съзнателно съборена с една оркестрирана от медиите офанзива, водена от прокуратурата на Р България. На КТБ по този начин и не беше изработен одит. Ще ми е доста забавно да видя каква ще е реакцията в този момент и на Българска народна банка, и управляващите в България. На тяхната съвест лежи това, че лицензът на КТБ е лишен нелегално “, безапелационен бе банкерът.

„ Лицензът на КТБ е лишен нелегално и ние ще си търсим правата по законите на България “, безапелационен бе банкерът. „ Нашите юристи работят сега по механизма по който се бъдат подадени съответните искове към страната “, добави той.

Според Василев аргументите за офанзивата на КТБ са две: „ Едната – страхът на статуквото от мен, тъй като явно аз не бях систематичен състезател, колкото и да ми приписваха връзки с този и оня. Наред с това доста сериозна причина е извънредно скъпият капиталови портфейл на банката, включващ компании над 1 милиарда и 700 млн. евро “.

Организаторите на офанзивата против банката са разчитали на фигура в Закона за кредитните институции, наречена Специален контрол.

„ Ние ще осъдим страната, а тя, в случай че има предпочитание и воля, дано да си търси обезщетения от новите притежатели, както и тези, които са продали банката на безценица “, съобщи Цветан Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР