Новите Land Rover Defender 90 и 110 присъстват на CES 2020,

...
Новите Land Rover Defender 90 и 110 присъстват на CES
2020,
Коментари Харесай

Новият LAND ROVER DEFENDER представя първата в света двойна eSIM свързаност на CES 2020

Новите Land Rover Defender 90 и 110 участват на CES 2020, най-голямото шоу в света за потребителска електроника

• Twin LTE модем съгласуваност: Новият Defender разполага с първия в света двоен модем с двойна eSIM за по-добра съгласуваност и функционалност. Те се задвижват от две автомобилни платформи Qualcomm® Snapdragon ™ 820Am, всяка с интегриран модем Snapdragon X12
• Defender от 21ви век: С два LTE модема, Defender може да тегли софтуерни актуализации по въздуха (SOTA) в придвижване, без спиране, докато лидерът слуша музика и ползва приложения през модерната информационно-развлекателна система Pivi Pro
• Технологично шоу: Defender 110 и 90 ще присъстват на CES 2020 в Лас Вегас от 7 до 10 януари на щандовете на Qualcomm и BlackBerry
• Дистанционно свързване: Новият 4x4 разполага с 16 електронни модула, които могат да се актуализират на всички места по света и употребява облачна технология от CloudCar за обезпечаване на персонализация, съдържание и услуги
• Подобрени системи за подпомагане на водача: Обширната гама от усъвършенствани системи за помощ на водача, създадени с Bosch, включва камера 3D съраунд

Семейството на Land Rover Defender ще демонстрира двойна eSIM връзка на CES 2020 в Лас Вегас, най-голямото международно ревю за потребителска електроника.

Новият Defender е първият автомобил с два вградени LTE модема за подобрена свързаност, до момента в който новата сензорна информационно-развлекателна система на Jaguar Land Rover от Pivi Pro е с водещ в индустрията дизайн и споделя електронен хардуер с най-новите смарт телефони.

Бързата и интуитивна система Pivi Pro позволява на клиентите да се възползват пълноценно от технологията на софтуера Software-Over-The-Air (SOTA) на новия Defender, без да правят компромис със способността на автомобила да предава музика и да се свързва с приложения в придвижване. Със специално създадените LTE модем и eSIM технологията SOTA може да работи във фонов режим без да въздейства на стандартната връзка, обезпечена от обособения модем и eSIM на информационно-развлекателния модул.

Настройката на Pivi Pro за постоянна свързаност е ситуирана в сърцето на купето на новия Defender, а 10-инчовият сензорен екран с висока разделителна способност разрешава на водачите да контролират всички аспекти на автомобила, употребявайки същия хардуер за обработка като най-новите смарт телефони. В допълнение, потребителите ще могат да свържат две мобилни устройства към информационно-развлекателната система едновременно благодарение на Bluetooth, по този начин че водачът и спътникът му да могат да се насладят на цялостна фунционалност.

Питър Вирк, шеф "Свързани технологии и приложения " в Jaguar Land Rover, сподели: “С един LTE модем и една eSIM, които да дават отговор за технологията Software-Over-The-Air (SOTA) и същите устройства, които да се грижат за музиката и приложенията, новият Defender разполага с цифровия капацитет да обезпечава на потребителите свързаност, актуализации и забавление навсякъде и когато и да е. Можете да оприличите дизайна на системите като мозък - всяка половина се радва на собствената си съгласуваност за ненадминато и непрестанно обслужване. Подобно на мозъка, едната страна на системата се грижи за логичен функционалности, като SOTA, до момента в който другата се грижи за по-творчески занимания. ”

Pivi Pro има лична батерия, по този начин че системата е постоянно включена и може да реагира незабавно при пускане на автомобила. В резултат на това навигацията е подготвена да одобри нови дестинации сега, в който шофьорът седне зад кормилото, без закъснение. Водачът също може да тегли актуализации, по този начин че системата постоянно да употребява най-новия софтуер - в това число данни за навигационно картографиране - без да е необходимо да се посещава търговец, за да бъдат конфигурирани обновленията.

LTE свързаността зад информационно-развлекателната система на Jaguar Land Rover също разрешава на новия Defender да се свързва с голям брой мрежи в различни райони, с цел да оптимизира връзката, тъй че лидерът да търпи минимални спирания, породени от „ дупки ” в покритието на отделните доставчици. Освен това основаната на облачната технология архитектура, предоставена от CloudCar, улеснява достъпа и използването на наличие и услуги в движение и даже ще поддържа заплащания за паркинг, когато новият Defender превземе пътищата тази пролет.

Land Rover също по този начин потвърдиха, че първите нови модели Defender ще имат повече възможности за SOTA, отколкото първоначално се предвиждаше. По време на своята премиера на автомобилното изложение във Франкфурт през септември Land Rover разгласи, че 14 обособени електронни модула за ръководство ще могат да получават отдалечено актуализации, но първите коли ще разполагат с 16 контролни звена, които да дават отговор за софтуерни актуализации по въздуха (SOTA). Инженерите на Land Rover плануват, че актуализациите на софтуера ще бъдат минало за клиентите на Defender преди края на 2021 година, защото спомагателните SOTA модули идват онлайн и от сегашните 16 ще станат повече от 45.

Land Rover ще показа своята модерна технология Pivi Pro на ревюто за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас с новите Defender 110 и 90, които ще заемат гордо място на щандовете на Qualcomm и BlackBerry.

Qualcomm
Захранването на информационно-развлекателната система Pivi-Pro и домейн контролерът са две високоефективни автомобилни платформи Qualcomm® Snapdragon 820Am, всяка с интегриран модем Snapdragon® X12 LTE. Автомобилната платформа Snapdragon 820Am обезпечава безпрецедентна производителност и технологична интеграция, предопределени да поддържат високотехнологични телеметрични системи, информационно-развлекателни системи и цифрови екрани. Тя предоставя пълноценни прекарвания в автомобила, като в същото време го прави по-свързан и образован.

С енергийно ефикасните CPU ядра, зашеметяващата продуктивност на графичния процесор, интегрираното машинно образование и опциите за обработка на видео, автомобилната платформа Snapdragon 820Am е проектирана да осигурява несравнимо прекарване. Платформата също по този начин включва отзивчиви интерфейси, потапяща 4K графика, висока разделителна дарба и завладяващ звук.

Два X12 LTE модема обезпечават паралелно свързване с висока честотна лента на множество канали, ултра бърза връзка и по-ниска инертност за сигурна и надеждна връзка. Освен това X12 LTE модемът разполага с интегрирана глобална навигационна система (GNSS) и система за пресмятане (dead reckoning), които увеличават способността на автомобила да следи тъкмо местоположението си.

BlackBerry QNX

Defender е първият Land Rover с домейн контролер, който включва редица усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера (ADAS) и удобства за ръководство. Те са изградени на базата на QNX Hypervisor, което обезпечава на шофьорите всичко, от което се нуждаят - сигурност, сигурност и надеждност. Консолидирането на повече системи в по-малко ECU е неразделна част от бъдещето на автомобилния електрически дизайн и ще се употребява като модел за архитектурата на автомобилите от идващото потомство на Land Rover.

Операционната система Blackberry QNX, вградена в новия Defender, оказва помощ да се осигури смартфон преживяване за потребителите на информационно-развлекателната система Pivi Pro. Технологията също по този начин захранва операционната система на най-новото поколение TFT Interactive Driver Display, който може да бъде конфигуриран от лидера за показване на указания за навигация и режим пътна карта или композиция от двете.

Сертифицирана за най-високото равнище на безопасност ISO 26262 - ASIL D, операционната система QNX обезпечава цялостно спокойствие на водачите на Defender. Първият сертифициран за сигурност QNX Hypervisor гарантира, че множеството операционни системи (OS), захранващи сериозните за безопасността фактори (например домейн контролера) са изолирани от системите, които не са свързани с нея (напр. инфорационно-развлекателна). Това е изключително значимо, с цел да се подсигурява, че системите, които изискват актуализации, няма да повлияят на основните функционалности на автомобила.

Като водач в безвредния, сигурен и надежден програмен продукт, технологията BlackBerry QNX е вградена допълнително от 150 милиона автомобила по света и се употребява от най-добрите автомобилни производители за цифрови екрани, модули за свързване, hands-free и информационно-развлекателни системи и системи за подкрепяне на водачите.

CloudCar

Jaguar Land Rover е първият световен производител на коли, който използва най-новата платформа за облачни услуги CloudCar. Работата с водещата световна компания за свързани услуги, носи нови равнища на улеснение за клиентите на информационно-развлекателната система Pivi Pro, инсталирана на новия Defender.

Чрез сканиране на QR кодове, показвани на Pivi Pro, потребителските сметки стават съвместими с услуги за стрийминг на музика, в това число Spotify, TuneIn и Deezer, които се разпознават автоматизирано и се добавят в системата, прехвърляйки дигиталния живот на лидера в автомобила незабавно. От този миг клиентите могат да ползват всичката си информация, без даже да са взели своя смарт телефон със себе си. Актуализациите се правят автоматично в облака, тъй че системата постоянно е актуална - даже в случай че съответното приложение на смарт телефона не е актуализирано.

Системата CloudCar поддържа разнообразни функции за обслужване и наличие и разпознава номера и кодове, както и местоположения, съхранявани в поканите за среща в календара. След това лидерът и пътниците могат да се придвижват до мястото на срещата или да се включват в конферентни диалози с едно докосване на централния сензорен екран.

Във Англия притежателите на Defender даже ще могат да заплащат паркинг, използвайки сензорния екран чрез приложения като RingGo, без да напускат автомобила си. Клиентите също по този начин могат да вземат цифровия притежател със себе си, когато сменят своя автомобил от Jaguar на Land Rover и назад. Системата автоматизирано се разпознава и обезпечава улеснение на домакинствата с повече от едно превозно средство.

Новият Defender е първият автомобил, който използва най-новото поколение технологии, отбелязвайки следващата стъпка в партньорството на Jaguar Land Rover с CloudCar, което датира от 2017 година

Bosch

Land Rover е на път към обвързвано и автономно бъдеще, а новият Defender разполага с набор от технологии за повишение на безопасността, създадени с Bosch за подобряване на шофьорското преживяване.

Наред с най-новите усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера (ADAS), които включват адаптивно контролиране на скоростта на придвижване ACC (Adaptive Cruise Control) и Blind Spot Assist, Bosch подкрепя и за разработването на новаторската система за 3D съраунд камера на Land Rover, която дава на водачите неповторим взор върху непосредствения периметър на автомобила. Иновативният продукт използва четири широкоъгълни HD камери, всяка от които обезпечава 190-градусово зрително поле на лидера.

Свързана с 3Gbit/s видео и 14 ултразвукови сензора, интелигентната технология дава на водачите избор от зрителни точки, включително аспект от горната страна надолу и безпроблемен аспект в вероятност. Системата може да се употребява и като виртуален шпионин, което разрешава на шофьорите да се "придвижват " около автомобила на екрана, с цел да открият най-добрата Command Driving Position при шофиране в града и отвън него.

Land Rover и Bosch имат партньорство, което се простира десетилетия обратно и са внедрили множество функционалности за задвижване и контрол, които ще се трансфорат в стандарт за промишлеността, в това число ClearSight Ground View, технологията Wade Sensing на Land Rover и функциите Advanced Tow Assist - всички те са задействани от системата за подкрепяне на лидера на Bosch.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР