Новите двигатели на Audi ще бъдат по-малки и по-мощни Наскоро Audi

...
Новите двигатели на Audi ще бъдат по-малки и по-мощни
Наскоро Audi
Коментари Харесай

Ауди все още работят върху усъвършенстване на ДВГ. Ето с какво ще разполага следващото RS6

Новите мотори на Audi ще бъдат по-малки и по-мощни

Наскоро Audi подаде заявление за нов способ за ръководство на процеса на запалване в автомобил с мотор с вътрешно горене. Автомобилните хрътки от CarBuzz са разкрили патента посредством Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (СОИС), който се отнася до по-ранен патент, подаден през 2021 година

Audi предлага първична запалителна свещ, вторична запалителна свещ и горивен инжектор, ситуирани сред две мислени равнини, които се движат една до друга паралелно на надлъжната централна ос на цилиндъра.

В допълнение към това моторът с вътрешно горене има предкамера, отделена от горивната камера със стена. Двете камери са непрекъснато свързани посредством един или повече отвори. Предкамерата има лична запалителна свещ и получава част от горивната примес посредством инжектора. Втората запалителна свещ е ситуирана сред предкамерата и инжектора и прави нормалната работа по запалване на горивото.

По принцип това е отговорът на Audi на патента за предкамерно горене, който Porsche подаде по-рано тази година.

Патентът на Audi твърди, че високата компактност на мощността се реализира посредством неповторимото разположение на гореспоменатите запалителни свещи и инжектори.

Автомобил с ДВГ като Audi RS6 Avant може да работи единствено с главната свещ при леко подаване на газ. За разлика от него, вторичната свещ и камера ще се задействат при избрани условия, като да вземем за пример включване на по-спортен режим на шофиране или изпреварване на автомагистрала.

Освен това тя понижава топлинното натоварване на горивния инжектор и запалителните свещи, което води до по-дълъг живот.

Това решение разрешава на Audi да създаде изпускателния колектор като част от цилиндровата глава. Намаляването на топлинното натоварване прави това допустимо, което води до по-компактен мотор като цяло. Освен това то разрешава на Audi да инсталира мотора в пространство, което не изисква нараснало натоварване за охлаждането.

Основният извод е, че Audi към момента работи върху мотори с вътрешно горене. Германската марка към този момент разгласи, че стопира създаването на мотори с вътрешно горене и възнамерява до 2026 година да показа единствено електрически коли.

Планираното последователно прекъсване на производството на коли с вътрешно горене е планувано за 2033 година Въпреки това Audi твърди, че най-хубавото от моторите с вътрешно горене към момента следва, а този нов патент е допустима връзка. От Audi обявиха пред CarBuzz, че идващият RS6 Avant ще взриви мозъците и това наподобява като добър метод да го направи.

Виждаме и друга допустима приложимост на системата, защото Audi прави толкоз огромна реклама на многоцилиндровите конфигурации чак до едноцилиндровия мотор.

Лесно можем да забележим дребен мотор, който да бъде вграден в електрически автомобил като разширител на пробега, изключително откакто Audi доста приказва за по-малките размери на мотора, които изискват по-малко изстудяване.

Audi има богат опит в потреблението на мотор с вътрешно горене за зареждане на акумулаторна батерия. Тя се е състезавала два пъти в рали Дакар с електрически автомобил, само че защото дистанциите са толкоз дълги, акумулаторният пакет употребява 2,0-литров турбокомпресорен четирицилиндров мотор като генератор.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР