Новите чипове LPDDR5 DRAM памети на Samsung са 1,5 пъти

...
Новите чипове LPDDR5 DRAM памети на Samsung са 1,5 пъти
Коментари Харесай

Samsung анонсира първите LPDDR5 DRAM памети за смартфони

Новите чипове LPDDR5 DRAM памети на Samsung са 1,5 пъти по-бързи и 30% по-енергийно ефикасни спрямо LPDDR4X. А това значи, че смарт телефоните ще работят по-дълго.
През 2014 година Samsung Electronics първа стартира всеобщото произвеждане на LPDDR4 памет за мобилни устройства. Сега компанията приготвя нов пробив – 8 Gb LPDDR5 DRAM чипове, подобаващи за смарт телефони с поддръжката на 5G и за системи с изкуствен интелект.



Новата памет е 1,5 пъти по-бърза от употребяваните памети в най-новите флагмански смарт телефони. LPDDR5 DRAM предлага скорост за продан на данните до 6400 Mb/s, до момента в който LPDDR4X DRAM – 4266 Mb/s. Пропускателната дарба на новите чипове е 51,2 GB/s. Това са към 14 общоприети FullHD видеа.



Samsung съобщи, че тази продуктивност е реализирана с помощта на другите архитектурни решения. Броят на банките памет на клетка е повишен от 8 на 16 и по този метод е увеличена скоростта и нараснала енергийната успеваемост. В LPDDR5 DRAM се употребява нова технология, осигуряваща доста висока продуктивност на чипа.

За спестовност на сила, модулите памет синхронизират своята работа с процесора. Това дава опция за кратковременно понижаване на напрежението. Освен това, новата памет има режим на бездънен сън, който е доста по-ефективен от режима на подготвеност при LPDDR4X.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР