Новите автомобилни заводи на Tesla в Тексас и Берлин губят

...
Новите автомобилни заводи на Tesla в Тексас и Берлин губят
Коментари Харесай

Мъск: Новите фабрики на Tesla губят милиарди долари

Новите автомобилни фабрики на Tesla в Тексас и Берлин губят милиарди долари, защото се борят да усилят производството заради дефицит на акумулатори и проблеми с китайските пристанища. Това съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск в изявление, представено от Ройтерс.

„ И двете заводи в Берлин и Остин са големи "пещи " за пари сега ", сподели Мъск пред представители на формалния клуб Tesla Owners of Silicon Valley.

Мъск изясни, че фабриката на Tesla в Тексас създава дребен брой коли заради провокациите при увеличението на производството на новите акумулатори 4680. Освен това инструментите за произвеждане на стандартните акумулатори 2170 са „ заседнали " в китайските пристанища.

„ Всичко това ще се поправи доста бързо, само че изисква доста внимание “, споделя още изпълнителният шеф на Tesla.

По думите му, фабриката в Берлин е в малко по-добра позиция, тъй като още първоначално е почнала да употребява обичайните акумулатори 2170 за колите, издигнати там.

Според Мъск, локдауните в Шанхай, свързани с COVID-19, са били доста сложен интервал. Те са засегнали производството на коли освен във фабриката на Tesla в Шанхай, само че и в завода в Калифорния, който употребява някои елементи за транспортни средства, създадени в Поднебесната империя.

Tesla възнамерява да спре по-голямата част от производството в завода си в Шанхай през първите две седмици на юли, с цел да работи по надграждане на обекта, което има за цел да усили потенциала му.

„ Последните две години бяха безспорен призрачен сън от спирания на веригата за доставки, едно след друго, и към момента не сме излезли от него “, сподели Мъск. По думите му, голямото предизвикателство за компанията е по какъв начин да поддържа фабриките да работят, "за да може да заплаща на чиновниците и да не банкрутира ".

Мъск сподели при започване на този месец, че има „ супер неприятно предусещане “ за стопанската система и че компанията би трябвало да редуцира личния състав си с към 10% и да „ сложи на пауза " наемането на нови хора по целия свят.

Тази година Tesla стартира произвеждане във фабриките в Берлин и Тексас, като и двете са от решаващо значение за упоритостите за напредък на водещия производител на електрически коли.

Мъск сподели още, че чака Tesla да стартира производството на своите електрически пикапи Cybertruck, което беше отсрочено доникъде на 2023 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР