Новините за качеството на въздуха, особено в големите градове, са

...
Новините за качеството на въздуха, особено в големите градове, са
Коментари Харесай

Как да подобрите въздуха в дома си

Новините за качеството на въздуха, изключително в огромните градове, са в действителност шокиращи. Експертите сигнализират, че всяка година концентрацията на нездравословни прахове във въздуха надвишава европейските стандарти с до няколкостотин (!) %. И по този начин, по какъв начин можем сами да повлияем на качеството на въздуха, когато - принудени от неприемливото положение на въздуха - си стоим вкъщи? 

1. Стайни растения, които пречистват въздуха

Най-лесният метод да подобрите качеството на въздуха в жилището е да създадете домашна джунгла там. Зелените растения съвършено улавят нечистотия и прахуляк, обогатявайки въздуха в къщата с О2. Сенколюбивите растения с огромни тънки листа работят най-добре. Не забравяйте обаче, че някои от тях могат да съдържат токсични субстанции, които са нездравословни за домашни любимци или дребни деца. Растенията, които имат позитивен резултат върху качеството на въздуха и са изцяло безвредни, са:

- дребна хамедора

- антуриум с присъщите за него червени цветове

- известна папрат, или nephrolepis obliterata

- rapis haughty - лесна за поддръжка палма

- Билкарят на Щернберг
Ароматерапия в деяние: 5 естествени аромата за вашия дом
Винаги е прелестно да влезеш в къща, изпълнена с приятни, само че ненатрапчиви аромати. Някои ароматизатори за въздух могат да имат доста инте...
Прочети повече
- ниска финикова палма

- Гербера на Джеймсън

2. Правилна вентилация на жилището

В дните, когато качеството на въздуха е по-добро, дано се опитаме да проветрим жилището, като създадем малко течение. По този метод не охлаждаме ненужно стените и сътворяваме условия, при които качеството на въздуха ще се усъвършенства доста. Трябва да се помни, че изключително през зимните месеци най-хубави резултати се реализират посредством малко, само че интензивно проветряване (например 15-минутно отваряне на всички прозорци до цялата им ширина).

3. Грижа за вентилационните системи
Смесете тези 2 съставки и ще забравите за неприятната миризма вкъщи
Неприятната миризма вкъщи е проблем, с който се сблъсква всяка стопанка. Дори и при постоянно проветряване в дома ви се носи цялостен букет от&...
Прочети повече
Редовната инспекция дали вентилационните системи, работещи в къщата или в жилището, са ефикасни и чисти, може да предотврати съществени респираторни болести и алергии. Обърнете особено внимание на вентилационните системи в кухнята и банята - tam като цяло е влажно и топло, което предизвиква растежа на гъбички, които са рискови за здравето. Трябва да се погрижим и за чистотата и положителното качество на аспиратора - няма да бъдем принудени да мием постоянно шкафовете от мазни отлагания и бързо ще се отървем от миризмите на храна.

4. Често разчистване с прахосмукачка

Избърсвайте постоянно праха, за предпочитане с елементарна, влажна забрадка. Поддръжниците на живота в естетика с природата поучават да не се употребяват химически почистващи препарати, които също могат да раздразнят дихателната система. Достатъчно е да почистите по-големите замърсявания с вода с оцет или сода, а резултатът ще бъде сходен на закупуването на скъпи и цялостни с химикали почистващи препарати. За разчистване на подове с прахосмукачка използваме прахосмукачки с плътни HEPA филтри, които стопират замърсителите. Също по този начин си коства да помислите да се отървете от материалите, които събират нечистотия от вкъщи: тежки завеси  или килими. Те благоприятстват развиването на акари, които могат да причинят неприятни алергии в семейството.

5. Влажност на въздуха

През зимата, когато смогът пречи най-вече, страдаме и от доста изсушаване на въздуха в офиси и домове. Ако усетим сърбеж по кожата и надраскване в хранопровода, които не са свързани с простуда, дано се погрижим за вярната мокрота на въздуха в къщата, да вземем за пример като окачим мокри кърпи или пране на радиаторите.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР