Новини на живо Вчера преговарящите за правителство Продължаваме промяната, БСП

...
Новини на живо Вчера преговарящите за правителство Продължаваме промяната, БСП
Коментари Харесай

Управляващата коалиция вече е въпрос на време

Новини онлайн
Вчера договарящите за държавно управление " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " оповестиха, че вършат последни ремонти по съдружното съглашение, които дефинираха като дребни юридически, през днешния ден имаше изключителна среща сред трите обединения. Причината е, че социалистическата партия имала нови оферти за корекции по политиките в обществената сфера, макар че до момента се смяташе, че въпросите по законодателната рамка са изчистени.

14:30 Информацията, че служебният министър председател Стефан Янев ще бъде поканен за боен министър, беше доказана от самия него.В коридорите на Народното събрание Стефан Янев съобщи пред публицисти, че е получил покана да бъде министър на защитата в новия кабинет, чийто състав се чака да бъде разгласен напълно скоро.Янев разяснява и думите на основния прокурор Иван Гешев, че политици се намесват в работата на прокуратурата, като уточни, че има разделяне на управляващите. 13:15 „ ИТН “ ще подпише съдружното съглашение, разгласи Ива Митева, зам.-председател на Народно събрание. Целта на срещата сред четирите обединения, договарящи за сформиране на държавно управление, преди днешното пленарно съвещание, е била да се синхронизират позициите и да се завърши съдружното съглашение.

11:26 Дата за сключване на съдружно съглашение не сме уточнявали. Всяко съглашение ще бъде поотделно с " Продължаваме промяната ". Не мисля, че процесът по оформяне на съглашението буксува. Това съобщи съпредседателят в оставка на " Демократична България " Христо Иванов.Тече работен развой, прецизират се тематики, елементи. Няма нито една тематика, която да трансформира нещо фундаментално, съобщи Иванов по отношение на бъдещата коалиция и сподели: Докато (правителството) не мине в пленарна зала, нищо не е дефинитивно. Има съгласие по принцип, че държавната администрация да се модернизира, като това включва голям брой действия, една от които е усъвършенстване на състава. 08:58 Има партия, която е възразила по текстове от съдружното съглашение. Затова през днешния ден, 9 декември, в Народното събрание ще има нещо като председателски съвет. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева. Митева изрично съобщи, че въпросната партия не е Има Такъв Народ. Припомняме, че от " Демократична България " нощес пристигнаха известия, че одобряват съглашението. Всъщност то не е единно - съглашение има сред всяка партия и " Продължаваме промяната " по настрана. 08:38 Ще бъде ли проф. Асена Сербезова номинацията за министър на опазването на здравето в бъдещия кабинет? Председателят на Българския фармацевтичен съюз е спряганото име за този пост. Ето какво сподели тя: Не мога да потвърдя, тъй като не е реалност. Предстои координиране с съдружни сътрудници, би трябвало да бъде почетена тяхната воля.

06:56 " Продължаваме промяната " преглеждат вид да получат мандат още тази седмица, а идната да преминат към гласоподаване на състава и структурата на Министерски съвет в пленарна зала. Лидерът на Политическа партия Кирил Петков към този момент съобщи, че в четвъртък или най-късно в петък тази седмица " Продължаваме промяната " ще вземе първия изследователски мандат за сформиране на кабинет. Партиите от бъдещата коалиция са удостоверили, че планът за съдружното съглашение е на финалната права.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР