Нови взаимни обвинения се отправят за стрелба в Източна Украйна.

...
Нови взаимни обвинения се отправят за стрелба в Източна Украйна.
Коментари Харесай

Пратениците на bTV в Украйна: 1500 нарушения на примирието между Киев и сепаратистите за ден


Нови взаимни обвинявания се насочат за пукотевица в Източна Украйна. Организацията за съдействие и сигурност в Европа заяви за 1500 нарушавания на примирието сред Киев и сепаратистите единствено за денонощие.

Денят стартира със известия за убити. Първоначално украинската страна заяви за двама убити военни и четирима ранени. Впоследствие от окупираните територии оповестиха за доста ранени и двама починали цивилни жители.

Само сутринта са осъществени 136 нарушавания. 40 000 души са евакуирани в Русия. Постояннно се оповестява за готовност в Лугнаска и Донецка област.

Москва и Минск ще продължат взаимните учения на беларуска територия. Маневрите трябваше да приключат през днешния ден, след което съветските войски да се изтеглят. Решението идва на фона на растящото напрежение в Източна Украйна.

Продължават взаимните обвинявания за пукотевица сред сепаратистите и въоръжените сили на Киев. Съобщава се за двама починали украински бойци и четирима ранени.

Самообявилата се Луганска национална република твърди, че украинските въоръжени сили са се пробвали да нападат позиции на националната милиция, само че са били отблъснати.

Не може да се има доверие на разузнаването на Англия и Съединените щати, счита високопоставеният посланик на Москва Дмитри Полянски.

„ Не мисля, че някой може да ни споделя по кое време би трябвало и по кое време не би трябвало да организираме учения. Между другото ученията в Беларус, които също бяха в центъра на вниманието, бяха оповестени преди месеци и в този момент се показват като тип съветска хипотетична ескалация. Това не е правилно “, споделя Полянски.

Думите на дипломата идват след изявленията на американския президент и английския министър председател, че Русия се готви да нападне Украйна.

„ Всички признаци са, че проектът до прочут смисъл към този момент е почнал. Виждаме провокации в Донбас. Страхувам се да кажа, че проектът, който виждаме, може да бъде за нещо, което в действителност да е най-голямата война в Европа от 1945 година “, съобщи английския министър председател Борис Джонсън.

Съобщава се за доста публицисти, попаднали покрай обстрел в Луганска област. В Донбас се усилват от ден на ден блокпостовете и напредването става все по-трудно.

Лъч вяра в тази обстановка дава френският президент Еманюел Макрон, който е провел диалог с Владимир Путин и Володимир Зеленски за основаването на контактна група, която да потърси решение и да понижи наорежението.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР