Нови възможности за разработване на общи интегрирани туристически продукти и

...
Нови възможности за разработване на общи интегрирани туристически продукти и
Коментари Харесай

МТ ще разработва общи туристически продукти със Сърбия

Нови благоприятни условия за създаване на общи интегрирани туристически артикули и услуги бяха главен акцент на двустранната среща, която се организира в Министерството на туризма с представители на локалната власт от община Димитровград, Сърбия.

„ Двете страни имат отлични взаимоотношения, които могат да бъдат пренесени в партньорство по трансгранични планове в областта на екологичния, кулинарния, спортния и културен туризъм, както и в дигитализацията на бранша “, съобщи по време на диалога Никола Маневски, специалист в дирекция „ Програмиране и ръководство на планове “ .

В края на февруари при визитата си в Република Сърбия министър Илин Димитров предложи на сръбския си сътрудник Хюсеин Мемич България и Сърбия да се промотират взаимно посредством общ балкански артикул на трети пазари . Сред тематиките на диалога попаднаха и опциите туристическите бизнеси да бъдат подкрепени от държавните институции на двете страни посредством усилване на партньорството .

През последните месеци се следи доста нарастване на туристопотока сред България и Сърбия , което може да бъде подкрепено и посредством развиването на разнообразни трансгранични планове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР