Нови тенденции в енергетиката набират сила в Европа и сред

...
Нови тенденции в енергетиката набират сила в Европа и сред
Коментари Харесай

Северна Европа залага все повече на вятърната енергия

Нови трендове в енергетиката набират мощ в Европа и измежду тях са увеличаващите се вложения във вятърна сила. Белгия да вземем за пример възнамерява да удвои плануваните за офшорни (морски) вятърни паркове свои води, а Дания има желание да построи задоволително турбини, които да зареждат седемте ѝ най-големи града. Това предава Euractiv.

Преди дни белгийското държавно управление разгласи, че ще отдели още една огромна зона, покрай френските води, за създаване на нови вятърни паркове след 2020 година

В момента Белгия получава единствено 870 мегаватчаса от четирите си офшорни парка, само че възнамерява да доближи 2,2 гигаватчаса до 2020 и 4 гигаватчаса до 2030 година

Дания също има огромни проекти в сферата. Министърът на енергетиката Ларс Кристиан Лилехолт съобщи в понеделник, че страната желае да отвори един от най-големите вятърни паркове в света.

" Говорим за в действителност доста, доста огромен парк, който ще играе централна роля в постигането на задачата ни до 2030 година най-малко половината сила, потребявана в Дания, да идва от устойчиви източници ", съобщи той.

По думите му паркът ще бъде на 50 км във вътрешността в морето и ще генерира сила, задоволителна да зареди седемте най-големи града в страната. Очаква се да има сред 50 и 75 турбини, само че по-подробни проекти още не са готови.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР