Нови супер модерни камери влизат в арсенала на КАТ срещу

...
Нови супер модерни камери влизат в арсенала на КАТ срещу
Коментари Харесай

Нови супер модерни камери ловят джигитите в движение

Нови супер съвременни камери влизат в арсенала на КАТ против джигитите на пътя. 23 нови устройства към този момент са инсталирани в полицейските коли и снимат нарушителите. Камерите работят даже и в придвижване.

От края на предходната година водачите би трябвало да бъдат още по-внимателни на пътя, в случай че не желаят да получат „ честитка ”. С новите т. нар „ супер камери ” Пътна полиция към този момент може да хваща нарушаванията на водачите и до момента в който те са в придвижване. Новите устройства са съвсем незабележими, само че не пропущат извършители.

„ Автомобилът разполага с две камери. Едната е конфигурирана на тавана колата, а другата е вградена в предната ризница. В багажника има конфигурирана независим компютър, който обработва наличната информация ”, изясни Илия Георгиев, контрольор в Пътна полиция в Групово дело „ Национална полиция ”.

В купето на патрулката има екран, на който в действително време се вижда пътя. Едното от нарушаванията, което хваща камерата е превишената скорост.

„ Патрулният автомобил се движи компактно вдясно, снима междинната и лявата лента. Определили сме, че оптимално допустимата скорост за придвижване е 80км/ч. Радарът на камерата е надъхан да открива превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре ”, сподели още той.

И в случай че ни заловен ще получим фиш. Липсата на „ Гражданска отговорност ” също не остава не видяна от камерата.

Но, в случай че около патрулката мине автомобил на компания, той може да светне в алено, а това значи, че няма „ Гражданска отговорност ”, макар че колата има платена застраховка. Проблемът от Министерство на вътрешните работи изясняват по този начин:
„ Т. нар. корпоративни клиенти подписват една лавица за доста коли. Тогава е изцяло допустимо при снимане да бъде засечена, че няма ”.

Така постоянно на полицията й се постанова да прави още една инспекция на колите. Иначе главната задача на камерите е да са от изгода на престъпна полиция. По регистрационния номер се вижда дали колата се търси. Така на територията на страната към този момент са хванати няколко откраднати автомобила, предава Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР