Нови снимки от НАСА показват астронавтите на космическата агенция, които

...
Нови снимки от НАСА показват астронавтите на космическата агенция, които
Коментари Харесай

НАСА тества половинчати скафандри за мисията си до Луната

Нови фотоси от НАСА демонстрират астронавтите на галактическата организация, които тестват скафандри в пустинята на Аризона. Това са костюмите, предопределени за задачата до Луната. Те обаче не наподобяват напълно подготвени. Причината? Новите скафандри са без ръце, крайници и без шлем.

Астронавтите Кейт Рубинс и Андре Дъглас " извършват лунни задания ", до момента в който вървят с половинчатата екипировка.

" Полевите проби играят сериозна роля, като ни оказват помощ да тестваме всички системи, хардуер и технология, от които ще се нуждаем, с цел да проведем сполучливи лунни интервенции по време на задачите Артемида ", изяснява Барбара Янойко, шеф на полеви проби за НАСА. " Нашите инженерни и научни екипи работят безпроблемно дружно, с цел да подсигуряват, че сме готови на всяка стъпка от пътя, когато астронавтите още веднъж стъпят на Луната. "

Изглежда, че астронавтите се приготвят за геоложките проучвания, които ще би трябвало да проведат на Луната. Астронавтите на " Аполо " бяха толкоз добре подготвени по тематиката, че досега на кацането се смяташе, че всеки е имал еквивалент на магистърска степен по геология.

" По време на Артемида III астронавтите ще бъдат нашите научни оператори на лунната повърхнина с цялостен теоретичен екип, който ще ги поддържа отсам на Земята ", сподели Чери Ахил от Центъра за галактически полети на НАСА Годард. " Тази симулация ни дава опция да практикуваме осъществяване на геология отдалеко в действително време. "

" В края на всяка симулирана лунна разходка научният екип, екипът за надзор на полета, членовете на екипажа и полеви специалисти ще се съберат, с цел да обсъдят и запишат научените уроци. "

Фактът, че скафандрите са без ръце, крайници и шлем, може да значи две неща. Първото е, че НАСА желае да изпита тъкмо избрана част от костюма. Втората обаче е обвързвана с допустима работа на части или недовършен план. Снимките подхранват спекулациите, че са вероятни забавяния в лунната стратегия на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР