Нови скандални факти за хора по върховете на БДЖ излизат

...
Нови скандални факти за хора по върховете на БДЖ излизат
Коментари Харесай

Нови скандални разкрития по върховете на БДЖ! Тандемът Алексиев-Василев тласка железницата към ФАЛИТ!

Нови скандални обстоятелства за хора по върховете на БДЖ излизат на бял свят, с помощта на следствие на Агенция БЛИЦ.

Несменяемият финансов директор на държавната железница от 2013 година Филип Алексиев сякаш пренася подозрителните си практики от миналото на настоящия си пост, което личи от плачевното състояние, в което се намира БДЖ в този момент.

Негови колеги припомниха пред медиите, че където и да се появи той на управленска длъжност резултатът е....винаги ФАЛИТ.

Кариерата му минава през винаги дружества с летален край. Едното от тях - " БГ БАЛКАК " – приключва злощастно и е продадено. Следва отново " добри практики " и в МАКМЕТАЛ ХОЛДИНГ АД, свързано със завода за ремонт на вагони - ВРЗ-КАРЛОВО. След края си, заводът остави на улицата стотици работници.

Същата участ ли го чака и родното БДЖ с такъв " ценен кадър " като Филип Алексиев. Никак няма да е учудващо, ако в крайна сметка държавната железница бъде нарязана на скрап по подобие на предприятията, които разсипа фамилия Баневи.

Интересното е, че колега и съмишленик в тази му дейност е и сегашния изпълнителен директор БДЖ Никола Василев.

Същият е печално известният последен управляващ на фалиралия вагонен завод в Карлово, който в комбина с финансовия директор в БДЖ Филип Алексеев го докараха до крах и нарязаха за скрап.

Сега тандемът силово и ултимативно се е заел да „ реанимира БДЖ, като всячески се опитват да спират оперативната дейност на дружеството с всички непозволени действия.

Жизнено важни процедури свързани с ремонта на локомотиви в съответствие с нормативната уредбана на ЗОП са на прицел. Тандемът Алексив/Василев от фалиралия завод в Карлово вече коли и беси в БДЖ.

Изключително „ подготвени” в ролята на арбитри напълно субективни определят кой процедури остават и кой не.

След което трескаво се търсят изпълнители да пишат доклади за спиране на процедурите. Целта може би, е да се намерят фирми от бранша за рециклиране на черни и цветни метали, който да оценят, и после да купят стария състав на безценица?
И после удобно да се вземат локомотиви под наем но без търгове и процедури по ЗОП на цена предложена от потенциалния изпълнител.

Създавайки изкуствената криза това ще доведе до така желаните директни договаряния при които няма прозрачност и не е защитен обществения интерес.

За целта се сформира екип от доказани специалисти, с водещ пчелно известният” специалист” -Венци Славков- директор дирекция ремонт на локомотиви, което доведе до рекордните нива от липса на работещи локомотиви до -20 локомотива нужни за осъществяване на дейността за превоз на пътници.

Същият е познат в ДЕПО- ДУПНИЦА с крупна схема за горива, в която е бил главно действащо лице и е получил обвинение.

Афинитетът към реанимиране не спира и даже има своя „ рожба” да се възстанови и дейността на мажоритарно частното предприятие с миноритарно държавно участие БДЖ-Кончар. Същото от 2015 г. е обявено неплатежоспособност, и в етап на обявяване на несъстоятелност, в постояни съдебни спорове с държавното БДЖ за неизплатени суми за милиони.

Въпреки че през БДЖ-КОНЧАР от неговото създаване в далечната 2002 г. до момента са минали на 54 мил. лев. държавата не е получила и 1 лев дивидент - напротив сега се превърнала в основен кредитор.

В звеното за следене дейността на държавните предприятия в министерството на транспорта на топла длъжност е и съпругата на г-н Алексие. Предполага се, че сега тандемът ще се обедини около непрозрачното наливане на обществен финансов ресурс чрез заобикаляне на ЗОП.

Идеята която се лансира и втълпявана на всички служители на ХБДЖ за директно възлагане и не зачитане свободната конкуренция и прозрачността която дава ЗОП е разковничето на тандема АЛЕКСИЕВ/ВАСИЛЕВ. Горко на редовите служители дръзнали да споделят професионалното си мнение и уповаването на закона по различните казуси свързани с процедури за ремонта на подвижния състав.

Напротив тандемът плаши със уволнение всеки който дръзне да спазва точката на закона и кодекса на труда. Очаква се напрежението да ескалира съвсем скоро и да се отнесе въпроса към ДАНС, новия министър на транспорта Росен Желязков и до премиера Бойко Борисов. За целящата подмяна и вместо скорошни ремонти на отдавна закупен подвижен състав собственост на Българската държава, между който са най-новите мотриси " Сименс ", чакащи ремонт от 4 години, и най-старите " Шкода ", серия 40, които са включени в процедурите за ремонт на подвижен състав някой в напреднал етап.

Интересно дали държавата в лицето на изпълнителната власт и контролните си органи ще позволи държавната железница да бъде разсипана!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР