Нови щамове на коронавируса циркулират все по-активно във Франция, а

...
Нови щамове на коронавируса циркулират все по-активно във Франция, а
Коментари Харесай

Полицейският час във Франция не е достатъчен за ограничаване на коронавируса

Нови варианти на ковид циркулират все по-активно във Франция, а въведеният този месец по-строг полицейски час не съумява да ограничи разпространяването на болестта, сподели в четвъртък здравният министър Оливие Веран.

" Британският ", " южноафриканският " и " бразилският " вариант се популяризират все по-силно във Франция, съобщи Веран на конференция. По думите му заразяванията с тези разновидности на вируса са се нараснали от към 500 дневно при започване на януари до над 2000 на ден в този момент, показва Ройтерс. Той акцентира, че тези варианти са по-силно заразни от класическия вид.

" Те ни тревожат изключително доста в този момент и ние вършим всичко допустимо, с цел да ограничим разпространяването им ", сподели Веран. " Смятаме тези нови разновидности за нови вируси... би трябвало да избегнем пандемия в пандемията ", съобщи той.

Министърът сподели, че натоварването на лечебните заведения се усилва, а 60 % от леглата в интензивните отделения са заети от пациенти с ковид.

Франция заяви през вчерашния ден за съвсем 27 000 нови доказани случая на болест - най-голямото на ден нарастване от средата на ноември, когато страната беше в своята втора карантина. Досега Франция е записала над 3,1 милиона случая на ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР