Нови седем заместник-министри са назначени в шест министерства, съобщават от

...
Нови седем заместник-министри са назначени в шест министерства, съобщават от
Коментари Харесай

Кабинетът назначи още 7 заместник-министри в 6 ведомства

Нови седем заместник-министри са назначени в шест министерства, оповестяват от пресцентъра на Министерския съвет.

Поста заместник-министър на туризма за трети път поема Ирена Георгиева . Тя е заемала към този момент тази служба от февруари 2015 година до май 2021 година и от септември 2021 година до юни 2023 година Професионалният опит на Георгиева е напълно обвързван с туризма, има над 25-годишен управнически опит като началник на туристически организации. От 2006 година е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА), а от 2009 година до 2013 година е ръководител на АБТТА. Ирена Георгиева е и приет интернационален експерт в туризма. Била е член на Борда на шефовете на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), като е заемала позициите шеф и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 година е била и неин президент.

За заместник-министър на околната среда и водите е назначен Петър Димитров . Той заема този пост за трети път, като преди този момент е бил на длъжността от май 2021 година до февруари 2022 година и от август 2022 година до юни 2023 година В рамките на професионалната си кариера е заемал разнообразни длъжности в Басейнова Дирекция „ Дунавски регион “ с център град Плевен, бил е в това число неин шеф. Петър Димитров е магистър по хидромелиоративно строителство.

Ирина Щонова е назначена за заместник-министър на стопанската система и промишлеността. Притежава бакалавърска степен по стопанска система от Университета „ Сейнт Олаф “, Нордфийлд, Съединени американски щати, магистърска степен по бизнес администрация от Университета „ Станфорд “, Пало Алто, Съединени американски щати и докторска степен по стопанска система от СУ „ Св. Климент Охридски “. В интервала от 2015 година до 2021 година е вицепрезидент „ Маркетинг и тактики “ на американския телеком AT&T, където дава отговор за разгръщане на каналите за продажба, въвеждане и ценообразуване на нови артикули, финансово обмисляне и финансови разноски. Две години преди този момент заема позицията шеф „ Обслужване на клиенти “ на американската сателитна телевизия DirecTV (Лос Анджелис). Притежава опит в региона на финансовия контрол и бизнес развиването. За повторно заема длъжността заместник-министър на стопанската система и промишлеността.

Ивайло Стайков е назначен за заместник-министър на районното развиване и благоустройството. Поема поста за повторно. Той е магистър инженер по специалността „ Строителство на здания и уреди ”, добита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – гр. София. Завършва следдипломна специализация „ Мениджмънт на строителството и капиталовите планове ” - още веднъж в УАСГ-София. Притежава стабилен опит в организацията и ръководството на строително-инвестиционни планове в България и чужбина.

За заместник-министър на опазването на здравето е назначен Илко Гетов . Проф. Гетов е ученик на Медицински университет - София, откъдето придобива образователна-квалификационна степен „ магистър “ в професионално направление „ фармация “. Притежава просветителна и научна степен „ лекар “ към МУ - София, специализация по „ Клинична фармация “ и магистратура по „ Здравен мениджмънт “ към същия университет, както и специализация по „ Болнична фармация “ към МУ - Варна. От юни 2013 година до февруари 2020 година е ръководител на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз. В интервала юни 2022 година – октомври 2022 година е ръководител на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули.

На длъжността заместник-министър на културата е назначен Чавдар Георгиев . Арх. Георгиев приключва Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия в гр. София през 2004г. Специализира архитектура в Технологичния институт в Атина, Гърция. Притежава богат професионален опит в областта на капиталовото планиране, в това число по реализацията на редица планове на жилищни, публични и промишлени здания и планове в региона на консервация, реституция и експониране на обекти, монументи на културата.

За заместник-министър на културата е назначен и Виктор Стоянов . Той заема длъжността за повторно, като на този пост е бил и през 2014 година В интервала от 2014 година до 2016 година е шеф на Софийската филхармония. След това от 2018 година до 2023 година е член на Надзорния съвет на организацията за групово ръководство на авторски права „ Мюзикаутор “. Като концертиращ пианист печели редица влиятелни интернационалните награди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР