Нови сателитни снимки показват мащабите на разрушенията в украинския град

...
Нови сателитни снимки показват мащабите на разрушенията в украинския град
Коментари Харесай

Вижте разрушения Мариупол от въздуха

Нови сателитни фотоси демонстрират мащабите на разрушенията в украинския град Мариупол. Градът е подложен на яростен ракетен обстрел в последните дни.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3123
На фрагментите се виждат димящи жилищни здания и провали по металургичния цех в южната част на пристанищния град.

Ден по-рано, украинските управляващи разпространиха фрагменти от дрон на съветски офанзиви по тези места. Според украинските управляващи, две извънредно мощни бомби са паднали по време на евакуация на цивилното население.

Мариупол от седмици е подложен на обстрел. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че от обсадения град " не е останало нищо ".

Две " свръхмощни бомби " са поразили града и нощес по време на изтегляне на популацията, оповестяват украинските управляващи. В Мариупол към момента има към 100 000 цивилни, които са без храна, вода и медикаменти.

Ракети още веднъж поразиха и жилищни здания в Киев. Сред тях е и домът на Светлана, която оцелява по знамение.

„ Бяхме в спалнята. Стоях в креслото и гледах телевизия. Когато се чу детонация, скочих и към кухнята, само че там всичко към този момент беше разрушено “, описа Светлана пред БТВ.

„ И сега чуваме сигнал за бомбена офанзива. Ще има още жертви. От 264 жертви, четири са деца. Над 300 души са ранени и са сега са в болница, 16 от тях са деца. Над 80 здания са разрушени “, изясни кметът на Киев Виталий Кличко.

За деня бяха контрактувани девет филантропични коридори, само че няма информация дали всички евакуации са сполучливи. Украинските управляващи оповестиха, че си връщат контрола над някои градове като Макарив и Ирпин.

В същото време Русия популяризира фрагменти на ракета с огромен обхват, за която настояват, че е изстреляна от морето и е унищожила огромен украински боеприпас.

Показаха и фрагменти, за които се твърди, че съветска ракета унищожава пускова зенитна установка С-300 на украинските войски в северно предградие на Киев. Руският външен министър съобщи, че договарянията с Киев протичат мъчно.

„ Преговорите са сложни, тъй като украинската страна ненапълно изрази схващане по нещата, които би трябвало да бъдат контрактувани, само че постоянно трансформира позициите си и отхвърля и личните си оферти. Трудно е на избяга от усещането, че американските сътрудници ги държат за ръце “, съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров.

Американският президент Джо Байдън потегли към Европа, където на следващия ден се чака да показа нов пакет наказания против Москва. Брюксел също готви нови ограничавания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР