Нови сателитни изображения на Maxar показват, че руските сухопътни сили

...
Нови сателитни изображения на Maxar показват, че руските сухопътни сили
Коментари Харесай

Сателитите на Maxar показват, че Русия се готви за ново нападение в Източна Украйна

Нови сателитни изображения на Maxar демонстрират, че съветските сухопътни сили не престават да се преразпределят и да се придвижват наоколо до Източна Украйна - евентуално в подготовка за възобновена атака и военни интервенции в района на Донбас.

На сателитните изображенията се вижда разполагането на военни сили по автомагистрала 14К-34 и коридора, който води от Солоти и Валуйки (Западна Русия) към границата с Украйна.

 Ново разположение на войски, палатки и транспортни средства западно от Солоти, Русия

Ново разполагане на войски, палатки и транспортни средства западно от Солоти, Русия

Тези разгръщания се състоят от десетки бронирани транспортни средства, войски с палатки и поддържащо съоръжение и са ситуирани в полета и ферми западно от Солоти и покрай съветските градове Дубровка, Бирюч и Леоновка — на почти 8 км източно от границата с Украйна.

 Разгръщане на войски, бронирана техника и поддържаща техника край Дубровка и Бирюч, Русия

Разгръщане на войски, бронирана техника и поддържаща техника край Дубровка и Бирюч

Няколко конвоя с военна техника са видяни да пътуват по автомагистрала T2104 покрай Вилхуватка. Военни конвои са видяни на 11 април и покрай района на Донбас покрай украинските градове Билокуракине и Кисликва. Конвоите включват повече от 200 транспортни средства, танкове, бронетранспортьори, теглена артилерия и поддържащо съоръжение.

 Конвой от военни транспортни средства по автомагистралата T-1313 покрай Билокуракине, Украйна

Колона от военни коли по автомагистрала Т-1313 покрай Билокуракине, Украйна

В Южна Украйна не престават да се следят признаци за продължаващ артилерийски обстрел и офанзиви в и към Мариупол. Сателитните изображения на Maxar демонстрират пушек и огън, идващи от редица здания в западната и източната част на града, както и наоколо до завода за желязо и стомана „ Азовстал “ – мястото на продължаващи борби сред съветските и украинските сили.

 Западен Мариупол и аспект към пристанищните уреди и горящи здания

Западен Мариупол с аспект към пристанищните уреди и горящи здания

Сателитните фотоси на Maxar демонстрират още, че са основани две съветски бази за доставяне и поддръжка в Южна Украйна и в Крим, които евентуално се употребяват за подкрепяне на военните интервенции за укрепване и доставяне в и покрай Мариупол, Херсон и Николаев.

 Изглед към авиобаза Херсон - редица транспортни средства имат маркировка „ Z “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР