Нови разкрития изплуват около президентския секретар Пламен Узунов и неговия

...
Нови разкрития изплуват около президентския секретар Пламен Узунов и неговия
Коментари Харесай

Секретарят на Румен Радев и брат му консултират и КЦМ срещу 150 000 лв. - името на Пламен Узунов замесено и в кражба

Нови разкрития изплуват към президентския секретар Пламен Узунов и неговия брат Ангел. Оказва се, че компанията им, която преди ръководел протежето на Румен Радев, а в този момент брат му Ангел, е сключвала контракт за консултантски услуги с Комбината за цветни метали в Пловдив против 150 000 лв. годишно, написа Трафикнюз. Нещо повече - името на Пламен Узунов е забъркано и в кражба на 9 тона олово от комбината.

През декември 2016 година двама мъже от пловдивско са арестувани за въпросната кражба. Акцията е извършена от Първо районно ръководство. Няколко месеца по- рано Пламен Узунов към този момент е напуснал системата на Министерство на вътрешните работи и е на свободния пазар като съветник по сигурността и поучава управата на КЦМ.

Докато полицията проверява случая, се натъква на проявен нездравословен интерес от страна на чиновник на Министерство на вътрешните работи, който няма нищо общо с следствието. Той е бъркал в системата на Министерство на вътрешните работи и е правил информации за колите, с които са се придвижвали обвинените за кражбата. В полицейските среди е обществена загадка, че въпросният служител на реда е доближен до Узунов, който в продължение на няколко години оглавява пловдивската полиция.

Тогавашният шеф на полицията ст. комисар Христо Разсолков назначава вътрешна инспекция, а комисията открива, че има осъществени серия нарушавания от въпросното лице. Служителят е осъден дисциплинарно, само че малко по-късно кабинетът на Борисов пада и идва служебното държавно управление на Огнян Герджиков. Пламен Узунов заема поста вътрешен министър. Следва серия рокади в ръководството на Областната дирекция на полицията, а наказването на въпросния чиновник е анулирано от новия министър. Дали и този проблем влиза в определението "конфликт на ползи " е от компетенцията на прокуратурата.

Консултантската организация резервира контракта си в комбината, който е на стойност 150 000 лв. годишно.

Припомняме, че секретарят на Румен Радев - Пламен Узунов, беше изобличен от прокуратурата в серия от скандални афери с предприемача Пламен Бобоков. От последните разкрития излиза наяве, че президентът Румен Радев е назначавал посланици по предложение на русенския предприемач.

Преди няколко дни бяха разпрострени и други информации, от които излиза наяве, че секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов е изпратил на предприемача Пламен Бобоков консултантски контракт на стойност 5 000 лв. е. Според Специализираната прокуратура това е следващото доказателство по досъдебното произвеждане за търговия с въздействие, което се води против Бобоков, Узунов и русенския прокурор Николай Николов.

От публикуваните от държавното обвиняване диалози излиза наяве, че секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция изпраща на обвинения Пламен Бобоков подписан от брат му Ангел Узунов план на контракт за консултантски услуги против 5000 лева на месец без Данък добавена стойност или 60 000 лева без Данък добавена стойност на година. Публикуваните известия бяха последвани и от полицейски обиск в дома на Ангел Узунов на ул. "Димитър Карев " в регион "Южен " в Пловдив.

Всъщност "консултантските контракти " са добре отработена скица за търговия с въздействие в много сфери от бизнеса. Те са пресечната точка сред бизнесмени, политици, магистрати, служители на реда и прочие държавни чиновници. Договорът е законен метод въпросният чиновник през член на фамилията си или собствен непосредствен да получи легално финансова признателност от предприемач, на който е свършена работа с публичен запас.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР