Нови психоактивни вещества, основно синтетична дрога, проникват у нас, те

...
Нови психоактивни вещества, основно синтетична дрога, проникват у нас, те
Коментари Харесай

Нова дрога ни залива, нямаме лаборатории за улавянето й

Нови психоактивни субстанции, главно синтетична дрога , проникват у нас, те не се улавят от общоприетите тест ове, а единствено от кръвни проби, а лаборатории в България занапред се построяват.

Проблем ът е,че те се внасят най-вече от Китай като суха растителна маса, само че обработена с над 200 субстанции, синтетични канабиноиди, в половината от случаите те предизвикват гибел поради свръхдоза.

Това заяви във Варна доктор Борислав Станчев от дирекция „ Превенции ” в община Варна , който взе участие в акцията на съдружие „ Отвори очи ”,общината и Варненската и Великопреславска митрополия на тематика „ Православните фамилни полезности против новите дроги ”, предава БНР.

Д-р Станчев сподели още, че се появява друга заплаха, обвързвана с така наречен ”хашиш ово масло ”: " Другото обаче е по-големият проблем , защото имаме огромна група хора, експериментиращи и неупотребяващи канабис . В последно време доби много огромна известност и добива все по-голяма известност по този начин нареченото хашиш ово или марихуаново масло.

Това не е хашиш . Това е извлек. Обработва се с едни специфични химически разтвори и се извлича тетрахидроканабинол, при което той е с доста висока централизация - 80% и нагоре.

Често се продава под формата на ампулки, които се накапват било на тютюн, било на смески за пушене, а може да се продават и като ампули, подготвени за пушене в електронни цигари. Това напоследък е някаква мода, която е превзела Съединените щати и Европа. Има го несъмнено, и тук ".

Ръководителят на клиниката по токсикология към Военноморската болница във Варна проф.д-р Снежана Златева предизвести,че актуалната марихуана към този момент е генномодифицирана, дейното й вещество е сред 10 и 50 % и използването й отключва шизофрения.

Тя добави,че през последните две години Варна е „ залята ” от евтини опиати , има и данни за незаконни лаборатории в крайните квартали на града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР