Нови противоепидемични мерки се въвеждат в София, тъй като градът

...
Нови противоепидемични мерки се въвеждат в София, тъй като градът
Коментари Харесай

Въвеждат нови ограничения в София

Нови противоепидемични ограничения се вкарват в София, защото градът към този момент е в стадий 3 по претовареност на интензивните кревати. Това стана ясно на брифинг след съвещанието на Областния щаб.

„ На извършения онлайн брифинг с всички огромни лечебни заведения в София, Столична дирекция на вътрешните работи, доктор Пенчев, откакто анализирахме резултатите, Областният щаб взе някои решения, които ще бъдат оповестени още през днешния ден. София-град от през днешния ден минава в трети стадий по заети интензивни кревати. Част от ограниченията ще влязат в действие от 24 януари, други - от 0.00 часа на 27 януари “, сподели регионалният шеф Иван Кючуков, представен от Българска национална телевизия.

От 24 януари се вкарва следният режим на образование за учениците:

Присъствено образование за децата от 1 до 4 клас;

Учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас минават в електронна среда;

7, 10 и 12 клас се образоват присъствено до 31 януари в това число.

Считано от 00.00 часа на 27 януари се вкарват:

Ограничения до 50% потенциал работна повърхност и брой лица в обектите и дейностите с публично здраве, заведенията за хранене и забавление по смисъла на член 124 от Закона за туризма;

Въвеждане на работно време до 22 ч. при съблюдаване на мярката зелен документ за игралните зали, заведенията за хранене и забавление.

УМБАЛСМ " Пирогов ", Acibadem City Clinic болница Токуда и СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “ имат подготвеност да разкрият спомагателни детски интензивни кревати. В момента казусът е с децата, които се намират в реанимация - едното от двете реанимационни кревати в Педиатрията е заето, скоро се чака и второто. В " Пирогов " също има единствено едно реанимационно легло за деца.

Над 5000 деца и над 1000 педагози в София са се заразили с ковид от началото на седмицата. Нито едно дете, както и нито един възрастен няма да бъдат върнати от лечебно заведение, увериха от регионалния щаб.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР