Нови проекти изскочиха покрай еврокъщите за гости. Собственици на такива

...
Нови проекти изскочиха покрай еврокъщите за гости. Собственици на такива
Коментари Харесай

Започват извънредни проверки на къщи за гости

Нови планове изскочиха около еврокъщите за посетители. Собственици на такива парцели са поискали пари за басейни, джакузита и заведения за хранене. Има подозрения за нередности. Това разкри в „ Здравей, България " земеделският министър Десислава Танева.
В неделя стартират изключителни инспекции. Те би трябвало да открият дали спа-подобренията по еврокъщите дават отговор на разпоредбите, или ще се вършат за персонално прилагане.
„ Заварвам 14 контракта, които са предоставени за утвърждение в Държавна фирма „ Земеделие ", за спомагателни действия към къщи за посетители. Това е възможно по програмата за развиване на селските региони. Въпросът е дали тези предоставени за утвърждение вложения ще бъдат употребени по предопределение. Има басейни, джакузита, детски площадки към къщи за посетители ", съобщи Танева.По думите й изключителните инспекции стартират в неделя, а ръководителят на проверяващия екип ще предложения медиите да отразяват.
„ В 3 от 14-те плана би трябвало към този момент да има настоящи къщи за посетители. Ако в действителност е къща за посетители - атракционите, които се ползва да доведат до по-висока рентабилност ", съобщи Танева.
Министърът изясни още, че за всяко подозрение, че бизнес проектът е нестабилен - няма да има финансиране.Танева сподели още, че санкциите по издадените към този момент актове няма да се пратят от българския поданик.
„ Ще поставим всички старания да се платят от тези, които са нарушили разпоредбите. Има към този момент платени санкции по издадени актове и страната си е събрала тези санкции. Другите са в процедура - или правосъдна, или по събиране на тези санкции ".
Танева посочи, че и в предния мандат, когато е била министър, е имало индикации за вероятни злоупотреби.
„ Проверките при Държавна фирма „ Земеделие " са 18% при условие по европейския правилник от 1 до 5%. Очевидно за нас и това е бил дребен % ", разяснява Танева. По думите й от 130 инспекции са наложени 80 акта. По 65 от тях сега са в процедура на взимане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР