Нови престъпни схеми в онлайн рекламата залагат на лицата на

...
Нови престъпни схеми в онлайн рекламата залагат на лицата на
Коментари Харесай


Нови престъпни схеми в онлайн рекламата з


Нови незаконни схеми в онлайн рекламата залагат на лицата на звезди
(снимка: CC0 Public Domain)

Австралийски милиардер заведе наказателно дело против Фейсбук, като твърди, че компанията не е съумяла да предотврати лъжлив реклами, употребяващи неговия облик. Андрю Форест твърди, че Фейсбук е нарушил австралийските закони за битка с прането на пари.

Компанията Meta, която е притежател на Фейсбук, не разяснява случая на Форест, само че сподели, че е „ ангажирана да държи измамниците отвън платформата” си, написа за случая.

Форест, който е ръководител на минно-добивната корпорация Fortescue Metals, твърди, че Фейсбук е била „ незаконно безразсъдна”, като не е положила старания да спре рекламите с неговия образ. А те са се появили за първи път още при започване на 2019 година
още по темата
Измамите употребяват облика на предприемача – както и лицата на други звезди – за поощряване на „ инвестиции”, които целят бързо замогване, в това число посредством криптовалути.

Милиардерът твърди, че е написал и отворено писмо до шефа на Фейсбук Марк Зукърбърг през ноември 2019 година, призовавайки го да предприеме повече дейности.

„ Притеснен съм, че доста почтени австралийци ще бъдат подмамени”, споделя богатият предприемач. Според него, въпреки делото му да пази австралийците, то на процедура касае правата на всички консуматори по целия свят.

Новината за австралийското дело против Фейсбук идва малко откакто английските управляващи започнаха да разискват концепцията за въвеждане на, което да ограничи измамническите реклами в огромните онлайн платформи.

Във Англия жителите събират и подписи в петиция с гледище управляващите да вземат ограничения против разпространяването на.

Ако се стигне до появяването на ново законодателство в отбрана на потребителите от лъжлив реклами, то най-вероятно ще засегне освен огромната обществена мрежа, само че и всички уеб-платформи, които са носители на онлайн-реклама.

Възможно е в процеса на контролиране на пазара на интернет реклама да бъдат въвлечени и други сектори на онлайн бизнеса, като да вземем за пример телекомите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР