Нови пет сигнала за изборни нарушения са подадени до Районната

...
Нови пет сигнала за изборни нарушения са подадени до Районната
Коментари Харесай

Нови пет жалби са подадени до РИК днес

Нови пет сигнала за изборни нарушавания са подадени до Районната изборна комисия от сутринта досега. Всички са прегледани, направени са инспекции, излиза наяве от решения на комисията.

Анонимен човек от Ракитово е съобщил, че из града обикаля бял бус с плакати н една от партиите, участващи в борбата за народни представители. Възложено е на ръководителя на съответната комисия да ревизира сигнала, след което той е докладвал, че в радиус от метро към секцията не е забелязал подобен бус, тъй че мнението на РИК е, че няма нарушаване.

В друга тъжба се споделя, че в две от пазарджишките секции не е изработен откъслек на печата. Проверката е открила, че е има откъслек и въпреки да е по-слабо забележим, прави печатауникален, тъй че са спазени условията.

Три тъжби са подадени от локална представителка на една от дребните партии. В първия се споделя, че жена пропагандира в коридора пред една от секциите в Симеоновец и стои в помещението, без да е записана като представител на политическа мощ. На място се оказало, че дамата е записана представителка на въпросната партия. Но е помолена краткотрайно да напусне коридора, тъй като на баджа й имало изписано името на партията, което е форма на пропаганда. По другите два сигнала, отново за Симеоновец, не са открити нарушавания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР