Нови обвинения между ГЕРБ и Продължаваме промяната белязаха началото на

...
Нови обвинения между ГЕРБ и Продължаваме промяната белязаха началото на
Коментари Харесай

Кой повече нарушава законите? Пореден скандал в парламента

Нови обвинявания сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " белязаха началото на работния ден в Народното събрание. Причината - гласуваното през вчерашния ден от правната комисия на първо четене връщане на хартиените бюлетини.

В декларация от трибуната от " Продължаваме промяната " упрекнаха ГЕРБ, че се пробват да върнат порочни практики.

 
ГЕРБ трансфораха Народно събрание в придатък. Трябва да се знае по какъв начин да се предлага един закон за хартиената бюлетина. ГЕРБ с порочния си модел унищожиха българския парламент, който поредно е обезличаван. 
Милен Матеев, Политическа партия
Вие сте тези, които въведохте най-тежките корупционни схеми в тази страна, вие се опитвахте да купувате депутати и го обявихте за коалиционност. Превърнахте Народното събрание в пазар. Промяната се сведе до една дръжка на стълбище, по–известна като парапет.
Георг Георгиев, ГЕРБ-СДС

В размяната на реплики се включи и някогашният министър председател Кирил Петков. 

 
Не може неистини... Това, което ГЕРБ се пробва да направи, е да върне статуквото през задната врата. Вместо да вършат политики.
Кирил Петков, Политическа партия
Това не е добра процедура за парламентаризма. Господин ръководител, не давайте думата по този начин. 
Йордан Цонев, Движение за права и свободи
Воденето ми е по-добро от воденето ти.
Росен Желязков, ГЕРБ-СДС

А другояче, през днешния си работен ден депутатите най-сетне съумяха да изберат ръководител на трите комисии, които бяха останали без началник. Начело на комисията по земеделието застана Росен Костурков от „ Продължаваме промяната “. Тази на младежта и спорта бе поета от Халил Латифов от Движение за права и свободи, откакто „ Продължаваме промяната “ отдръпнаха кандидатурата на Радостин Василев. Начело на комисията по вероизповеданията пък остана Васил Стефанов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР