Нови неприятности за президента на Русия.Върховният представител на Европейския съюз

...
Нови неприятности за президента на Русия.Върховният представител на Европейския съюз
Коментари Харесай

Борел: Скоро Путин ще избира между оръжия и храна за хората

Нови неприятности за президента на Русия.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел отхвърли изказванията, че съветската стопанска система към момента не е мощно наранена от западните наказания.

В свое изявление пред DW той разгласи, че по-важни от намаляването на потреблението на съветски газ са напъните, ориентирани към „ скъсване на връзките сред съветската стопанска система и останалия свят “: „ Руската военна машина се нуждае освен от пари, само че и от технологии “, споделя висшият посланик и дава за образец съветските танкове във войната в Украйна, които употребяват западни съставни елементи.

" Погледнете корпуса на разрушен съветски танк и ще видите какъв брой електронни съставни елементи на западни компании има там. Руснаците към този момент няма да имат достъп до тях ", сподели Борел.

Борел чака Брутният вътрешен продукт на Русия да се свие с 10% тази година, което съгласно него ще докара до „ най-голямата криза след разпадането на Съветския съюз “. Много скоро съветският президент Путин ще би трябвало да избира сред оръжия и храна за хората, акцентира Борел. „ Ако при започване на войната делът на съветските енергоносители в Европейски Съюз беше 40 %, в този момент той спадна до 20 % “, разяснява още той и прибавя, че е невероятно " да пожелаеме от европейската стопанска система да спре да купува газ за една нощ ".

Запитан за какво Брюксел не наложи наказания върху вноса на съветския газ, за ​​да понижи приходите на Русия, които отиват за войната в Украйна, Борел сподели, че предлагането е било съществено премислено, само че отхвърлено, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР