Нови министри - нови очаквания и удължаване на старите мерки.

...
Нови министри - нови очаквания и удължаване на старите мерки.
Коментари Харесай

Какви са очакванията на хората от новия кабинет

Нови министри - нови упования и удължение на старите ограничения. Пенсионерите утвърждават решението да продължат да получават по 50 лв. добавка. Остава въпросът - лекарите на първа линия ще вземат ли още по 1000 лв. към заплатата си.

Добавката към пенсията от 50 лв. харчат главно по този начин:

" Ето в този момент дадох 80 за медикаменти. Все отново е нещо ", споделя пенсионерът Роси Димитрова.

" От изгода са ми - най-малко медикаментите. Аз взимам 300 лв., тези 50 лв. ми бяха добре ", добавя Зора Георгиева.

Според Елена Пашанкова е извънредно време да се осъвременят пенсиите. " Стига с тези 50 лв.. От 2008 година нашите пенсии не са преизчислявани ", счита тя.

И медиците на първа линия до момента получаваха поддръжка. Надяват се и новото държавно управление да продължи да отпуска тези 1000 лв..

" Те покачиха желанието на хората да работят, защото знаете в здравната сфера заплатите на медицинските сестри, на лекарите, изключително в дребните общински лечебни заведения, са много ниски ", съобщи доктор Петър Филибев, шеф на МБАЛ " Иван Скендеров " - Гоце Делчев.

Според експерта по белодробни болести доктор Екатерина Кафеджиева е доста мъчно, най-много поради психическото натоварване.

" Това са тежки пациенти, доста постоянно и ги губим. Мисля, че това е един тип като някаква морална отплата. Излагаме на риск и нашите близки ", сподели доктор Екатерина Кафеджиева.

Учениците и шефовете имат други въпроси. Карантинираните ще могат да се явят на изпит след седми клас и на матура, инфектираните - не.

" И до момента в който при държавните зрелостни изпити въпреки всичко има спомагателна сесия през август месец, то за учениците от седми клас втори изпит няма. Така че министерството би трябвало да разпише строги правила. Тъй като ние имахме и наставнически срещи, и родителите се тормозят ", сподели още Венелина Николова, шеф на 125 СУ " Боян Пенев " в София.

Материал за изпитите и матурите няма да отпада.

Репортери: Милена Кирова и Елена Чимева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР