Нови любителски клипове показват агресия в училище за деца със

...
Нови любителски клипове показват агресия в училище за деца със
Коментари Харесай

Отново агресия в център за деца: Ще има ли дисциплинарни наказания?

Нови любителски клипове демонстрират експанзия в учебно заведение за деца със специфични просветителни потребности в Бургас.

В началото на август bTV получи ужасяващи фрагменти с обиди към възпитаник в това учебно заведение. Тогава всички институции бяха шокирани и започнаха инспекции.

Прокуратурата в Бургас е удължила инспекцията с още един месец. Относно двете учителки, снимани в скандалния клип – едната към този момент е пенсионер, а другата до през вчерашния ден е била в заплатен годишен отпуск и не е разпитана.

„ Аз към този момент подхващам дейности за издаване на заповед за дисциплинарно уволняване “, уточни шефът на Центъра за деца със специфични потребности – Диана Костова.

„ Има нарушаване по документите, има нарушавания свързани с не оповестяване на щатове в ЦСОП, които биха подкрепили работата на шефа и биха довели до може би по-добър надзор върху работата на институцията “, означи Лиляна Иванова, зам. шеф РУО- Бургас.

По думите й в центъра не е имало основен преподавател и зам.- шеф, само че след заповед със наложителни наставления, директорката е оповестила място собствен заместител.

Майка към този момент е преместила детето си от този център в различен.

Според Мирослава Александрова всеки родител би бил обезпокоен от сходни клипове, по тази причина и тя взема решение да реалокира детето си.

„ Това са деца, които са със затруднена връзка. Моят наследник умее да беседва, само че не може да опише това, което му се е случило. Дори у дома, когато с братчето си имат спор, той отхвърля да приказва. Единственото, което може да ми даде някакъв знак е неговото държание. Имах терзания, споделих ги с класния началник. Синът ми отхвърли в един миг да посещава учебното заведение “, сподели майката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР