Нови генеративни инструменти за редактиране на видео ще улеснят създателите

...
Нови генеративни инструменти за редактиране на видео ще улеснят създателите
Коментари Харесай

Adobe добавя AI инструменти в Premiere Pro


Нови генеративни принадлежности за редактиране на видео ще улеснят основателите на наличие с Adobe Premiere Pro (снимка: CC0 Public Domain)

Adobe възнамерява да добави генеративни AI благоприятни условия към своя видео програмен продукт Premiere Pro по-късно тази година. Новите принадлежности ще се основават на модела Firefly AI на Adobe и партньорства с някои известни AI компании като OpenAI, Pika Labs и Runway ML.

Видео функционалностите на Firefly AI ще включват опция за прибавяне или унищожаване на обекти във видео клипове благодарение на подкани на натурален език. Потребителите ще могат също да удължат видеозаписа, като подканят AI модела да генерира в допълнение семантично поредно наличие.

Всички видеоклипове, генерирани от тези принадлежности, ще бъдат автоматизирано маркирани с идентификационните данни за наличие на Adobe, осигурявайки бистрота за това кои елементи са генерирани от AI.

Ето и трите нови AI инструмента:

Една от най-очакваните интеграции ще бъде със Sora на OpenAI. През последните седмици този AI модел закупи известност при основаване на фотореалистични изображения и видеоклипове с висока разграничителна дарба от текстови команди.

Като дава пряк достъп до Sora и други модели на трети страни, Adobe ще обезпечи на потребителите доста по-широка гама от генеративни принадлежности, от които да избират.

През май Adobe ще показа и усъвършенстван аудио работен развой в Premiere Pro. Компанията посочи, че потребителите ще се възползват от по-мощни и интуитивни принадлежности за надзор на всеки аспект на звука.

Новите генеративни принадлежности за редактиране на видео ще се появят по-късно през годината, само че към този момент Adobe не е оповестила съответен период. Инструментите евентуално ще употребяват съществуващата система на Adobe за заеми, които се възобновяват ежемесечно въз основа на равнището на абонамент за Creative Cloud.

Adobe пусна комерсиална версия на Firefly в края на предходната година. Инструментът към този момент е наличен за потребителите на Photoshop, Illustrator и Express.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР