Нови дискусии около лекарствата за отслабване Оземпик“ и Вегови“ отново

...
Нови дискусии около лекарствата за отслабване Оземпик“ и Вегови“ отново
Коментари Харесай

БТВ предупреди за 2 опасни лекарства за отслабване

Нови полемики към медикаментите за намаляване „ Оземпик “ и „ Вегови “ още веднъж влязоха във фокуса на международните медии, откакто американски доктор предизвести, че може да имат смъртоносни послeдици, съобщи БТВ.

Инжекциите " Оземпик ", които по начало са предопределено за лечение на диабет, добиха особена известност, откакто всеобщо започнаха да се употребяват за съкращаване на тежестта.

Сега идват нови предизвестия.

„ Страшно “ и „ много тревожно “ – това са думите, с които американски доктор предизвестява за страничните резултати на инжекциите за намаляване.

Като „ инжекции за намаляване “ " Оземпик " и „ Вегови “ оказват помощ за свалянето на непотребни килограми без подлагане на диета.

„ Оземпик “ е известно лекарство даже измежду известните персони. За него приказват Шарън Озбърн, Илон Мъск и Роби Уилямс, Опра Уинфри и семейство Кардашиан.

За съдбовните последствия от приема му обаче приказва доктор Марк Хайман в собствен подкаст. В канала си в Youtube той има близо 6 милиона клиенти.

Според специалистите това се случва, защото „ Оземпик “ забавя придвижването на храната през червата, което кара приемащите го да се усещат сити за по-дълго време.

Според лекарите чревната непроходимост може да докара и до пръсване на червата. А това крие риск от приключване на чревно наличие. Червата към този момент не всмукват значими електролити и течности в кръвта. А това усилва риска от циркулаторен потрес - животозастрашаващо здравно положение. Д-р Хайман показва, че тези случаи са се нараснали с 450%.

Доктор Хайман разяснява още, че „ рискът от панкреатит се усилва с 900 %, когато се приема “Oземпик “.

Проблемът е, че всеки пети случай на тежко инфектиране на панкреаса може да докара до животозастрашаващи затруднения и даже до органна непълнота.

Хората, които одобряват семаглутид, който се съдържа в „ Оземпик “, са девет пъти по-склонни да развият панкреатит, демонстрира изследване на Университета на Британска Колумбия.

Британското издание „ Дейли мейл “ пък твърди, че инжекциите за намаляване като „ Оземпик “ и  „ Зепбаунд “ са свързани с повече от 100 смъртни случая в Съединени американски щати.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР