Нови данни за израелски жертви и заложници и несекващи бомбардировки

...
Нови данни за израелски жертви и заложници и несекващи бомбардировки
Коментари Харесай

13-и ден война: Броят на жертвите в Израел и Газа не спира да расте

Нови данни за израелски жертви и заложници и несекващи бомбардировки над Газа - по този начин може да се заключи 13-ия ден от войната сред Израел и Хамас.
Израел продължава да поразява цели във всички елементи на линията Газа, в това число и на юг, където бяха евакуирани над 1 милион души от северната част на анклава. Ликвидирани са и двама основни членове на Хамас - шефът на националната сигурност Джехад Мхейзен, както и единствената жена член на Политбюрото на " Хамас " - Джамила ал Шанти вдовица на един от създателите на групировката.
Почти две седмици война сред Израел и Хамас. Мракът е непроницаем, болката - непреодолима.

Откриха още жертви в Израел

80-годишната Кармела Дан и 12-годишната й внучка Ноя са открити мъртви. Ноя е била с аутизъм, разпален почитател на Хари Потър. Двете са отвлечени от кибуца Нир Оз. Израелската войска не оповестява къде са открити телата им. 13 дни след изненадващата офанзива на Хамас момче и жена бяха открити и разпознати при претършуване на къщата им в кибуца Беери. След като са умъртвили, терористите са ги изпепелили.



Расте броя на починалите в Газа

От другата страна минимум 13 палестинци от едно и също семейство починаха при израелски удар в град Хан Юнис в южната част на линията Газа.

На север, в бежанския лагер Джабалия, мъже се пробват да спасят две деца, затрупани под руините. Децата търпеливо чакат, покрити още с одеалата, с които са спяли, до момента в който мъжете трескаво се пробват да ги изведат на повърхността.



Отново в южната част на линията Газа, палестинци оплакват починалите при удар в град Рафа до границата с Египет. Асад Абу Ауида губи и щерка си, и внуците си.



" Дъщеря ми не беше терорист, не е взела участие в сражения. Тя спеше спокойно в къщата си. Беше единствено дете, не различаваше зложелател от съдружник.- Къде е светът и хората, които пазят правата на децата? Това е закононарушение! ", ридае той.

Рафаат Ал Накхал се е преместил от град Газа на юг в Хан Юнис в търсене на заслон и сигурност. Вместо това и там има удари. В Хан Юнис са разрушени цели улици.

" Няма никакво значение сред град Газа, Рафа, Хан Юнис, сред юга, севера, запада, изтока. Накараха ни да се преместим на юг и има удари всеки ден, всеки ден умират доста хора ", споделя Раафат ал Накхал - разселен гражданин на град Газа.

По границата с линията Газа израелски танкове и бронирани машини са в очакване, строени в бойни обединения.



" Операцията за пречистване на региона към момента не е завършила. Районът към Газа се счита за полесражение, военна зона. Вчера заловихме отпаднал терорист, който се беше насочил към Газа. Заловихме го и сега е разпитван. Трябва да приключим със скрийнинга и да сме сигурни, че няма терористи ", разяснява контра-адмирал Даниел Хагари - основен представител на Израелската войска.

На граничния пункт Рафа от египетска страна към този момент няколко дни 120 камиона са струпани на границата. На място са и най-малко 7 товарни самолета, натоварени с помощи от Турция. Вчера израелската войска предложи на хората да отидат до град ал Мауаси, близо до Рафа, тъй като там ще бъде доставена филантропичната помощ, само че с продължаващите удари не е ясно какъв брой ще могат да стигнат до такава степен.

Очаква се на следващия ден в Газа да влезе първата група от 20 камиона от Египет, откакто през днешния ден бъдат ремонтирани пътищата в региона, които са разрушени след бомбардировките.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР