Нови български знамена бяха връчени на всички училища, детски градини

...
Нови български знамена бяха връчени на всички училища, детски градини
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Съвременните народни будители са вашите учители

Нови български флагове бяха връчени на всички учебни заведения, детски градини и детски ясли на територията на град София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Изключително съм благополучен, че през днешния ден сме тук, с цел да засвидетелстваме своята любов към родината, с цел да си дадем сметка, че сме тук дружно през днешния ден, да можем да избираме свободно своите имена и това какви да бъдем ", акцентира ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.
Той означи, че епохи наред хиляди наши предшественици са водили неравни борби и в тези тежки времена ги е крепила вярата, която ги е обединявала. " За нея те са жертвали и животи си ", съобщи Георгиев и добави, че в тези времена, с цел да бъдем ние един народ, съществена заслуга имат будителите.
" Съвременните национални будители са вашите учители ", обърна се ръководителят на СОС към учениците, като добави, че да си преподавател е предопределение и задача.
" Скъпи възпитаници, вие сте нашата горделивост, вие ще станете жители на света. Нашата вяра е да учите и в България, и в чужбина, да се върнете и да допринасяте със своите старания, и да постигате своите триумфи тук, в България, и тук, в София. Но не забравяйте, че преди да сме жители на света, ние сме българи ", сподели още Георгиев и акцентира, че в днешно време доста се приказва за патриотизма като за политически етикет, само че той в действителност е родолюбието, обичта към родината, която ни свързва.

На събитието участва и столичният кмет Йорданка Фандъкова. „ За мен е голяма чест да участвам на освещаването на националното знаме в навечерието на 3 март ", сподели тя и до-бави, че знамето е национална горделивост, национална реликва и обект на респект. Фандъкова акцентира, че знамето се освещава единствено един път и връчи първото на директорката на учили-щето Емилия Лазарова.
Директорката на Втора британска езикова гимназия " Томас Джеферсън " уточни, че 625 бъл-гарски флагове, с помощта на самодейността на Следствен отдел към окръжна прокуратура ще се развият в столичните български учебни заведения и детски градини.
В навечерието на отбелязването на националния празник на България – 3 март, ще бъдат осветени националните флагове на столичните учебни заведения. Освещаването на знамената във Втора британска езикова гимназия " Томас Джеферсън " извърши Негово високо благоговенство ставрофорен иконом Кирил Попов, енорийски духовник при храм " Света Неделя ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР