Новаторският проект е най-мащабният в историята на телевизията и уникален

...
Новаторският проект е най-мащабният в историята на телевизията и уникален
Коментари Харесай

На 1 юни bTV ще отбележи 19-ия си рожден ден с ново студио

Новаторският план е най-мащабният в историята на малкия екран и неповторим за Централна и Източна Европа
28 Май 2019

От 1 юни централната емисия на bTV ще показва новините от деня по още по-динамичен, наличен и интерактивен метод от напълно новото си, високотехнологично интегрирано студио. С новаторския си дизайн и благодарение на най-модерните технологии, планът ще направи работата на екипа, който показва най-важната информация от България и света, още по-близка до феновете и онлайн потребителите на bTV.

Новият 360-градусов сет ще бъде внедрен на 19-ия рожден ден на bTV, в началото във всички излъчвания вести, спорт, прогноза за времето и предаването „ Тази заран “. От новото студио ще се излъчва и финалът по bTV Action на най-големия европейски клубен шампионат УЕФА Шампионска лига, с историческия конфликт сред британските тимове „ Ливърпул “ и „ Тотнъм “.

„ Новините и настоящите излъчвания на bTV са гръбнакът на нашата стратегия и съм благополучен, че на рождения ден на малкия екран даваме старт на иновация в дизайна и архитектурата, която е неповторима за Централна и Източна Европа. Правим това в интерес на милионите ни фенове, които са избрали bTV като своя първокачествен източник на информация. Новото ни студио е и най-мащабният софтуерен план, внедрен в bTV от самия старт на малкия екран. Изключително горди сме, че скоро нашите фенове ще могат да наблюдават новинарското и настоящо наличие, на което се доверяват най-вече, по още по-лесен и понятен метод, на всички платформи “, разяснява Флориан Скала, основен изпълнителен шеф на bTV Media Group.

Новото студио на bTV е основано от една от най-титулуваните компании за дизайн и архитектура в света - Veech x Veech. Тя е учредена през 1993 от Стюърт Вийч и Маша Вийч-Космачоф, които са пионери в синергията сред архитектурата и медийните технологии от ново потомство. Те имат богато портфолио от извънредно новаторски планове, като съществени студийни комплекси за телевизионно лъчение и продукционни пространства, студиа за медийно наличие с добавена действителност, многофункционални нюзруми и други

Veech x Veech са носители на многочислени интернационалните награди, измежду които Newscaststudio Award; PromaxBDA Europe Award; German Design Award; IDA USA Award; German Prize for Lighting Design; Eyes & Ears of Europe Award и доста други. Сред плановете на Veech x Veech в международен мащаб са: Al Jazeera Shard Tower Newsroom в Лондон; студийните комплекси на Al Jazeera Network и AJA Newsroom в Катар; медийният и информационен център на ORF – Austrian Broadcast Corporation и други

„ За нас новото студио е мястото, където се срещат публицистиката, новите технологии и актуалният дизайн. През последните пет години в редакцията тече развой на интеграция сред всички излъчвания и платформи. Това е и основата, на която са подчинени образът и функционалностите на новото студио. То дава опция тематиките да бъдат развивани хармонично през целия ден – наблягайки идентичността на редакцията във всички наши излъчвания, без да губим уникалността на обособените публицисти.

За да изберем реализатор на плана, организирахме интернационален конкурс, на който поканихме да вземат участие най-хубавите дизайнерски бюра в света. За нас е привилегия, че успяхме да притеглим в България Veech x Veech, известни с революционните си планове на международния пазар. Дизайнът, който сътвориха за нас, е значима стъпка напред за телевизионната промишленост в цяла Европа”, разяснява Венелин Петков, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на bTV Media Group.

Всеки детайл от новото студио и местоположението му е напълно нов. Сетът ще употребява 11 видеостени с разнообразни размери, 7 от които са с 4K резолюция, а една от тях е тъч скрийн. Технологията за добавена действителност, която bTV първа внедри в българските медии, ще бъде осъвременена с функционалности от последно потомство. Четири камери с неповторимите за България 4K датчици и кран ще бъдат част от нововъведенията. Студиото ще работи и с енергийно дейно LED осветяване от последно потомство, което изисква по-малко електричество и климатизация.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР