Новата ваксина създава по-широк имунитет към коронавируса, каза проф. Тодор

...
Новата ваксина създава по-широк имунитет към коронавируса, каза проф. Тодор
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Новата ваксина създава по-широк имунитет към коронавируса

Новата ваксина основава по-широк имунитет към ковид, сподели проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.

Според него, новия подвариант на Омикрон - BQ.1 ще бъде преобладаващ у нас след Нова година.

“Той не предизвиква по-тежка болест, не е гибелен ”, съобщи проф. Кантарджиев, само че предизвести, че тези, боледували от предходни разновидности, могат отново да се разболеят. “Неваксинираните обаче би трябвало да си слагат ваксина. Новата ваксина, която към този момент е и у нас, ще помогне в битката с този нов вариант ”, сподели той. 
“Тя основава по-широк имунитет към коронавирусите, освен към Омикрон ”, изясни професорът. “Тези, които са се ваксинирали е добре да се реимунизират ”, посъветва Кантарджиев.

Той се обърна и към родителите на по-малки деца, като прикани да внимават с питателните добавки, които дават на децата си, както и с несъразмерния банкет на витамини, в опит да ги защитят от вирусите. 

“Респираторният синцитиален вирус е доста рисков за новородените, изключително за недоносените новородени. Има ваксина против него. С нея се имунизират всички недоносени новородени ”, изясни професорът.

“От него боледуват и възрастните ”, добави той и разясни, че този вирус не е нов, даже в противен случай, у нас има система за имунизация против него. 

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР