Новата украинска дипломация по време на войната на Русия срещу

...
Новата украинска дипломация по време на войната на Русия срещу
Коментари Харесай

Н. Пр. Олеся Илашчук: Путин вече се присъедини към кохортата на тираните и най-големите престъпници на ХХ век – Хитлер и Сталин

Новата украинска дипломация по време на войната на Русия против Украйна е изключително комплицирана и изключително виновна. Приоритетна задача за украинската дипломация е работата по Формулата за мир на президента на Украйна Володимир Зеленски. Това сподели посланикът на Украйна у нас Нейно Превъзходителство Олеся Илашчук в изявление за предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия.

Украинската формула за мир съгласно нея може да се трансформира в универсална основа за прекъсване и попречване на други въоръжени спорове.

Резултатите от Срещата на върха на НАТО във Вилнюс по думите й са доста позитивни за Украйна. „ Едно от основните достижения е потвърждението, че Украйна не се нуждае от План за деяние за участие и че се образува Съвет Украйна - НАТО. Вече е извървян забележителен път към взаимна съгласуемост с НАТО. Украйна продължава да води деен разговор и да работи интензивно, с цел да получи допустимо най-скоро участие в НАТО “, съобщи Олеся Илашчук.

През последните няколко месеца политическият разговор сред Украйна и Република България доста се засилва, уточни тя. „ Продължава развиването на секторното междуправителствено съдействие. В допълнение към сферата на защитата и въпросите за построяването на коридорите на солидарността за превозване на украинското зърно, необикновен интерес съставлява сферата на екологията, възобновимата енергетика, реализацията на планове за взаимно произвеждане. Искрено сме признателни на държавното управление на България и българския народ за политическата поддръжка на Украйна на интернационалната сцена, за поддръжката на Международната Кримска платформа, поддръжката за Декларацията на Г-7 за гаранциите за сигурност за Украйна. Но настрана, желая да благодаря за оказаната военно-техническа помощ на Украйна, за кардиналната позиция на Народното събрание на България и за съответните решения на държавното управление, както и на всеки жител на България, намерил опция да даде своя персонален принос в поддръжка на украинците в този необикновено сложен миг “, съобщи дипломат Илашчук.

От началото на войната България е приела стотици хиляди украинци, търсещи избавление с децата си. „ Украйна е доста признателна на държавното управление на България за продължаването на програмата за подкрепяне на украинските имигранти “, съобщи украинският дипломат.

Путин и политическото управление на модерна Русия са военнопрестъпници и поддръжката за тях и нападателната им имперска политика е тип съучастничество в закононарушения против човечността, безапелационна бе тя. „ Рано или късно, злото ще бъде осъдено, както беше след Втората международна война. Не мисля, че с Путин в този момент е допустимо да се договаря или да се води полемика, тъй като неговите принадлежности са изнудване, гнет, убийства на почтени хора. Той към този момент се причисли към кохортата на тираните и най-големите нарушители на ХХ век – Хитлер и Сталин “, съобщи дипломат Илашчук.

Украинците не водят война, те пазят себе си и страната си, съобщи тя. „ Мирът в Украйна може да бъде възобновен в границите на един ден, незабавно щом Русия изтегли войските си от границите на Украйна, приети през 1991 година. Русия би трябвало да се върне към зачитането на интернационалните правила, съглашения и правила. В противоположен случай, съветската експанзия отваря пътя към варварството на Средновековието. Възстановяването на мира е допустимо единствено посредством връщане към справедливостта, гонене на интернационалните военнопрестъпници и ценене на интернационалното право като единствен и най-хубав поръчител за устойчиво бъдеще за нас и нашите деца “, сподели дипломат Илашчук.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР