Новата учебна година започва на 15 септември, но продължават разговорите

...
Новата учебна година започва на 15 септември, но продължават разговорите
Коментари Харесай

Николай Денков: Новата учебна година започва на 15 септември, но продължават разговорите дали началото на следващата да е по-рано

Новата образователна година стартира на 15 септември, само че не престават диалозите дали началото на идната (2023/2024 г.) да е по-рано - от 7 септември. Това сподели пред публицисти министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

По думите му концепцията е да се употребява една спомагателна седмица от пет дни, които да се разпределят по-равномерно през образователната година, като ваканционни дни.

„ За да стане това, са нужни промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, следва и обществено разискване. Крайното решение ще бъде взето, когато сме убедили обществото, че това ще бъде потребно. От 1. до 6. клас нашите деца учат доста по-малко от техните връстници в чужбина. Те ще бъдат употребявани за планово образование, за нови форми на обучение и за преговор на образователния материал. Целта е учениците да могат да завършат образователната година, като са усвоили материала, който са учили през годината “, добави още Денков.

Днес просветителният министър, вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда Борислав Сандов, и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха образователен автоцентър " Макгахан " и " Водородно учебно заведение за зелено бъдеще " в Професионалната гимназия по превоз " Макгахан " в столицата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР